Sindicatele afiliate Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor continua protestele in perioada 25 septembrie - 3 octombrie

De Frimu Ghinea 24 Septembrie 2018, 10:28 Administrative

In perioada 25 septembrie – 3 octombrie 2018 urmeaza noi proteste in strada ale angajatilor din penitenciare*, calendarul fiind urmatorul:

25 septembrie 2018 – Penitenciarul Mioveni (ora 10.00), Penitenciarul Oradea (ora 10.00), Penitenciarul Ploiesti (ora 09.00)
26 septembrie 2018 – Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin (ora 09.00)
27 septembrie 2018 – Penitenciarul Giurgiu (ora 10.00), Penitenciarul Pelendava – Craiova (ora 10.00), Penitenciarul Slobozia (ora 09.00), Penitenciarul Galati (ora 09.00)
3 octombrie 2018 – Ministerul Justitiei (ora 12.00)

Sindicatele afiliate Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor continua protestele in strada solicitand:conditii de lucru mai bune – ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni la ca reactie la refuzul unor colegi de a intra in serviciu ca acestea vor fi platite, dar nu s-a tinut de cuvant.

- stoparea imputernicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. Chiar directorul general al ANP Marian Dobrica este ilegal imputernicit de 3 luni.
- eliminarea discriminarilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizarii (L153/2017) si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018.
- aprobarea Statutului politistului de penitenciare – cerem ministerului Justitiei sa includa si observatiile sindicatelor in proiectele transmise, prin fortarea procedurii de avizare, la Parlament.
- incetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor.
- plata integrala a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justitiei sa aplice corect prevederea legala obtinuta in Parlament de catre sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.

Daca aceste revendicari nu vor fi rezolvate, vor comtiua actiunile in instantele civile si penale impotriva ministrului Justitiei si sindicatele recurge la blocarea activitatii penitenciarelor ca urmare a refuzului angajatilor de a lucra in conditii de lucru improprii.

 

 

Autor Frimu Ghinea 24 Septembrie 2018, 10:28 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii