Elevii Liceului Teoretic Panait Cerna implicati în cea de-a doua zi a Săptămânii prevenirii criminalităţii

De IPJ Braila 04 Octombrie 2017, 09:05 Administrative

Ziua de 3 octombrie, dedicată prevenirii victimizării minorilor, din cadrul evenimentului naţional Săptămâna prevenirii criminalităţii, le-a oferit poliţiştilor brăileni prilejul de a face echipă cu elevi ai Liceului Teoretic” Panait Cerna” Brăila în cadrul unui demers inedit prin care au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele pe care abuzurile din mediul virtual le au asupra tinerilor.

 Organizată în jurul unui flashmob, activitatea a transformat curtea liceului într-o adevărată scenă. Elevii implicaţi i-au surprins, deopotrivă pe colegi, pe profesori şi pe trecători, cu un spectacol de dans pe parcursul căruia au fost prezentate placarde conţinând recomandări pentru gestionarea situaţiilor de abuz pe internet.

Momentul artistic a fost urmat de intervenţia reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, care a avut rolul de a-i face pe tineri să conştientizeze efectele bullying-ului asupra victimei şi agresorului şi importanţa respectării unor norme de conduită, nu doar în viaţa reală, ci şi în mediul online.

În finalul activităţii, preşedinta Consiliului elevilor Liceului Teoretic” Panait Cerna” Brăila le-a vorbit celor prezenţi despre importanţa spiritului de colegialitate în mediul şcolar şi despre modul în care trebuie să procedeze un tânăr aflat într-o situaţie de abuz pentru a primi ajutor.

 

Autor IPJ Braila 04 Octombrie 2017, 09:05 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii