COVID 19 | Acțiuni de amploare ale autorităților în contextul prevenirii răspândirii virusului

De Comunicat 14 Septembrie 2020, 21:16 Administrative

În perioada 11 - 13 septembrie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, pompieri și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului județ, în zonele aglomerate și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI și în mijloacele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19.

Astfel, au fost verificate 218 societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele și târgurile din municipiu, precum și cele din județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile.

De asemenea, au fost controlate 765 de vehicule, dintre care 338 mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și mijloace care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă, și au fost testați 201 șoferi.

Cu această ocazie, ca măsura complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 16 permise de conducere și au ridicat 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 240 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, dintre care:
97 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
72 de sancțiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
56 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice;
15 la alte acte normative.

De asemenea, polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat și în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19.

Cu această ocazie, au fost depistate 25 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, acestea fiind sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 2.000 de lei.

 

Autor Comunicat 14 Septembrie 2020, 21:16 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii