Braila : Spargem zidul indiferentei si colectam selectiv

De Redactia 29 Martie 2017, 08:24 Administrative

INITIATIVA CETATENILOR SENIORI si PRIMARIA MUNICIPIULUI BRAILA va informeaza ca in perioada 27 -31 martie 2017 au loc primele doua evenimente ale campaniei “Spargem zidul indiferentei” din cadrul proiectului Util-Utilizabil-Reciclabil (UUD) finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene.

Pe toata durata saptamanii are loc concursul de colectare selectiva a deseurilor “ Selectam si Pedalam” cu implicarea colegiilor “Gh.M.Murgoci”, “Ana Aslan”, “N.Iorga”, “Edmond Nicolau” si a liceelor “P.Cerna”, “M. Sebastian” si “Haricleea Darclee”. Urmarim familiarizarea cu colectarea selectiva si transmiterea acestui mesaj prin scoli catre comunitate. De asemenea, dorim sa aflam, orientativ, cantitatea de deseuri ce se colecteaza dintr-o gospodarie in timpul unei zile si al unei saptamani, informatie utila opertorilor de salubritate pentru planificarea colectarii selective la momentul potrivit.

Premiile sunt 3 biciclete oferite de operatorii braileni SC RER SRL , SC ECO SA si SC BRAI-CATA SRL primilor trei elevi care vor colecta cea mai mare cantitate de deseuri de hartie, plastic si metal in decurs de o spatamana.

Vineri, 31 martie 2017, CN “Ana Aslan” gazduieste, incepand cu ora 17:00 semifinala concursului de dezbatere publica pe tema colectarii selective a deseurilor menajere. Echipele semifinaliste reprezinta CN “Gh. M. Murgoci”, liceul “Hariclea Darclee” si CN “Nicolae Iorga”. Dezbaterea ridica argumente pro si contra colectarii selective si atrage atentia asupra existentie acestei discutii in societate.

“Spargem zidul indiferentei” continua pana in Ziua Mediuliui, 5 iunie 2017, si se incheie cu Festivalul Antiplastic pentru si cu braileni.

Campania este rezultatul instruirii a 21 de profesori din liceele partenere pe platforma e-learning “PlasticsFree” www.plasticsfree.eu si constituie baza pentru certificarea acestora ca organizatori de evenimente civice. Proiectului Erasmus+ UUD (2015-2017)este realizat in parteneriat cu organizatii din Bulgaria, Italia, Lituania, Spania si coordonat de Romania.

 

Autor Redactia 29 Martie 2017, 08:24 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii