Activităţi dedicate sărbătoririi a 157 de ani de la înfiinţarea armei geniu

De Redactia 23 Mai 2016, 20:09 Administrative

În perioada 23–31 mai 2016, în garnizoana Brăila vor avea loc activităţi dedicate sărbătoririi a 157 de ani de la înfiinţarea armei geniu şi 14 ani de la înfiinţarea Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”. În cadrul acestor manifestări va avea loc Cupa Presei la Tir, joi, 26 mai, de la ora 12.00, în poligonul de trageri cu armamentul de infanterie Cazasu.

Programul manifestărilor dedicate sărbătoririi a 157 de ani de la înfiinţarea armei geniu, mai include următoarele activităţi:

Sâmbătă, 28 mai 2016 – Comemorarea primului comandant al primului batalion de geniu, căpitan inginer Panait Donici, la mormântul acestuia din comuna Valea Ursului, judeţul Neamţ.

Marţi, 31 mai 2016 - Ceremonie de inaugurare a două monumente comemorative de război realizate în memoria primului militar al Armatei României decedat pe timpul unei misiuni în afara teritoriului naţional, sublocotenent post-mortem (arma geniu) Remus Brînzan, care va avea loc în Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina. În aceeaşi zi, la sediul Batalionului 72 Geniu „Matei Basarab” din Brăila, va avea loc dezvelirea plăcii memoriale dedicate Regimentului 72 Pontonieri.


Ofiţer de relaţii publice / Brigada 10 Geniu
Locotenent-colonel George POPA

 

Autor Redactia 23 Mai 2016, 20:09 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii