90 de copii au primit VERDE LA EDUCAŢIE PENTRU CIRCULAŢIE

De IPJ Braila 26 Septembrie 2016, 09:09 Administrative

Zeci de copii şi părinţi au participat, sâmbătă, în Brăila, la un curs de educație rutieră, susținut de Poliția Română. Aproximativ 90 de copii, din municipiul nostru, au avut ocazia să învețe cum pot deveni pietoni exemplari.

În ziua de 24 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română a organizat cea de-a patra ediție a campaniei de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”.

Astfel, copiii, cu vârste între 3 și 12 ani, au fost invitați să participe, în sectoarele special amenajate din parcările magazinelor Lidl din municipiul Brăila, societate parteneră în proiect, pentru a învăța de la polițiști cum pot deveni pietoni exemplari.

Alături de părinți, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili. Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiți cu premii și cu materiale informative privind regulile de circulație.

Conștientizarea de către copii și părinți a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.

 

Autor IPJ Braila 26 Septembrie 2016, 09:09 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii