Danube Delta Rally® urcă încă o treaptă în FIA European Rally Trophy din 2016!

De Redactia 24 Iulie 2015, 10:20 Utile

Sub patronajul Consiliului Județean Tulcea, a avut loc conferința de presă prilejuită de rezultatele rapoartelor de evaluare ale Federației Internaționale a Automobilului si Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, pentru evenimentul Danube Delta Rally® – 2015.

La conferința de presă au participat Dl. Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, Dl. Stere Șacu – Primar al Municipiului Tulcea, Dl. Marin Bădiță – Prefect al Județului Tulcea, Dl. Mihai Tănase – Organizator al Danube Delta Rally®, precum și reprezentanți ai autorităților locale si a partenerilor privati implicati în organizarea și desfașurarea evenimentului.

Desfășurat la Tulcea în perioada 4-6 Iunie 2015, sub egida Federatiei Internationale a Automobilului si contând ca etapa a V-a în cadrul FIA European Rally Trophy 2015, dar și a Federației Române de Automobilism Sportiv, contând ca etapa a III-a în cadrul Campionatului Național de Raliuri, Danube Delta Rally® s-a aflat sub atenta supraveghere a oficialilor FIA si FRAS, sosiți la Tulcea pentru evaluarea evenimentului.

Încă de la momentul validării înscrierilor, Danube Delta Rally® 2015 promitea sa fie un real succes, pentru etapa de anul acesta aliniindu-se la start nu mai putin de 54 de echipaje, din care 11 in FIA European Rally Trophy 2015, confirmându-se astfel ca eforturile financiare si logistice depuse de organizatori împreuna cu Consiliul Județean si Primăria Tulcea au fost recunoscute atat de catre sportivii înscrisi, cât și de către spectatorii prezenti în număr foarte mare în toate cele trei zile de concurs.

Aflat la cea de-a XVI-a ediție în 2015, Danube Delta Rally® a fost atent monitorizat, pe toată durata desfășurării sale, de către oficialii Federației Internaționale a Automobilului, punctajul primit de către organizatori fiind unul peste media raliurilor europene de marcă. Astfel evenimentul de la Tulcea se clasează în topul primelor 5 raliuri din cadrul FIA European Rally Trophy. Deasemenea, D-nul Norris Măgeanu, Presedinte al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a fost prezent la Tulcea în calitate de Observator Federal, punctajul primit de catre organizatori poziționând, până în acest moment, Danube Delta Rally® pe primul loc în Campionatul Național de Raliuri Dunlop – 2015.  Ambele punctaje confirmă faptul că parteneriatul dintre organizatori și autoritătile locale, Consiliul Județean Tulcea, Primăria Tulcea, Prefectura Tulcea, dar și implicarea partenerilor privati, este rețeta ideală pentru creșterea evenimentului de la Tulcea.

În ceea ce privește organizarea etapei din 2016, ținând cont de reglementarile FIA și de faptul că etapa tulceană va avea un coeficient mai mare față de 2015, se impun cateva modificari organizatorice:
Extinderea traseului de concurs – de la 140 la 170 km
Scurtarea programului Superspecialei din Tulcea
Extinderea echipei logistice
Instruirea  unui numar cât mai mare de arbitri de automobilism


Din raportul celor două federații, reiese clar faptul că Danube Delta Rally® se îndreaptă în direcția corectă, a unui raliu-eveniment de succes:
Implicarea financiara si logistica a autorităților locale – punctaj maxim
Amplasamentul Parcului de Service și al Comandamentului pe Faleza din Tulcea  - punctaj maxim
Calitatea probelor speciale și a întregului traseu – punctaj maxim
Securitatea generală a competiției – punctaj maxim
Notorietatea evenimentului – punctaj maxim
Calitatea documentelor specifice (roadbook, carnete de bord, hărți, plan de securitate, etc.) – punctaj maxim
Start festiv / prezentarea echipajelor – punctaj maxim
Prezența la start a unui număr semnificativ de echipaje străine în contextul unei etape de Campionat Național – punctaj maxim

Deasemenea au fost specificate în raport și aspectele care trebuie îmbunătățite pentru edițiile viitoare:
Corelarea regulamentului Federației Române de Automobilism Sportiv cu regulamentele FIA- punctaj minim
Pregătirea și instruirea arbitrilor conform standardelor internaționale ale FIA – punctaj minim
Pregătirea și instruirea membrilor Dispozitivului de Securitate conform standardelor FIA – punctaj mediu

Ținând cont de tradiția desfășurării evenimentului în ultima săptămână a lunii mai, dar și de calendarul FIA pentru European Rally Trophy 2016, organizatorii au înaintat Federației Internaționale a Automobilului propunerea pentru perioada 26-28 Mai, în vederea desfășurării  etapei din 2016 de la Tulcea.
Data certă a desfășurării raliului de la Tulcea va fi anunțată după definitivarea calendarelor competiționale ale FIA si FRAS.

„Fără doar şi poate, Raliul Deltei este evenimentul cu evoluţia cea mai rapidă spre succes în judeţul Tulcea,  a fost modul nostru de a ne  impune pe harta naţională și  europeană  într-un timp extrem de scurt. Punctajul celor două federaţii, FRAS şi FIA menţionează la capitolul „Implicarea financiară şi logistică a autorităților locale  – punctaj maxim, ceea ce înseamnă că ne-am făcut treaba în viziunea lor, instituţiile locale funcţionând într-un parteneriat demn de o cauză mai bună. Sunt sigur că ediția din 2016 va  fi una cel putin la fel de reușită și că organizatorii vor remedia unele mici deficiențe constatate de FRAS” a declarat Horia Teodorescu - Președintele Consiliului Județean Tulcea.

“Danube Delta Rally® m-a surprins inca de la sosirea mea la Tulcea, prin frumusetea zonei in care se desfasoara raliul, iar amplasamentul Parcului de Service langa Dunare da evenimentului o nota aparte. Raliul este gandit si organizat corect din punct de vedere al reglementarilor FIA, micile scapari nefiind un impediment pentru ca etapa de la Tulcea sa poata trece mai departe catre coeficient 3 in FIA European Rally Trophy 2016. Toate probele speciale sunt foarte frumoase, de viteza, dar foarte selective, preferata mea fiind categoric, Babadag. Se vede clar ca exista o foarte buna legatura intre organizator si autoritatile locale, iar acest lucru este un mare atu al evenimentului.” a declarata Banu Baseren – Observator FIA

“Danube Delta Rally® este pentru motorsportul romanesc ceea ce Delta Dunarii este pentru Romania, impletind fericit tehnologia de ultima ora cu istoria si natura neatinsa de om. Avand probe excelente de macadam, avand cultura, avand o poveste frumoasa, Danube Delta Rally® este un raliu eveniment care aduce servicii atat motorsportului, cat si turismului romanesc. Un raliu de aceasta talie are nevoie de o sustinere mai puternica pentru ca a demonstrat ca isi merita pozitia de top pe harta raliurilor romanesti si europene, iar Federatia este alaturi. Doresc sa transmit felicitari si multumiri pentru implicare reprezentantilor Consiliului Judetean, Primariei, Prefecturii, celorlalti parteneri implicati si bineinteles organizatorului, Clubului Sportiv Nautic Motorsport” a declarat Norris Mageanu – Presedinte al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

“Danube Delta Rally® este un eveniment emblematic pentru Județul și Municipiul Tulcea și aș îndrăzni să spun chiar pentru automobilismul românesc, iar acest lucru s-a văzut încă din 2013, anul revenirii raliului în  calendarul competitional, dupa 20 de ani de absență. Anul acesta atat prezenta miilor de spectatori pe marginea probelor speciale, cat si prezenta celor 54 de echipaje la start a fost dovada vie ca directia aleasa de noi este cea corecta. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au crezut și cred în noi și care ne-au sprijinit neconditionat. Felicitarile ar trebui sa se indrepte in egala masura catre: Consiliul Județean Tulcea, Primăria Tulcea, Prefectura, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean alaturi de Brigada Mobila de Jandarmi Constanta, Serviciul de Ambulanță, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția Silvică, Direcția Județeană de Sport și Tineret dar și catre partenerii nostri privati, a declarat Mihai Tănase, organizatorul Danube Delta Rally®.

În cadrul conferinței de presă organizatorii au înmânat premii de excelență pentru reprezentanții autorităților locale si a partenerilor privați implicati în organizarea și desfașurarea Danube Delta Rally® 2015.

Danube Delta Rally® este un eveniment sportiv organizat de Clubul Nautic Motorsport sub egida Federației Romane de Automobilism Sportiv și a Federației Internaționale a Automobilului, fiind cofinantat de Consiliului Judeţean si Primăria Tulcea cu sprijinul Prefecturii Tulcea, Primariei Jurilovca, Directiei Judetene pentru Sport si Tineret, dar şi cu  sprijinul partenerilor tradiţionali: Nautic Experts, Hyundai Auto Romania, Maritimo Shopping Centre – Constanta, Idea leasing si Idea Bank, Enel Green Power, Zip Escort, JT Grup, Terra Hercinica, Constantin Nautics, Kaercher Romania, Sail Adventures, Marina Eforie, Pescaria lui Matei, Pensiunea Restaurant Mojito,Connex Trans si Dr. Comm.

 

Autor Redactia 24 Iulie 2015, 10:20 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii