Unde mergi în vacanță cu un buget restrâns

De Frimu Ghinea 06 Iulie 2017, 11:12 Turism

Unde margi in vacantaAtunci când ai un buget restrâns ai tendința să eviți situațiile în care ar trebui să cheltui mai mulți bani decât ești obișnuit. Ceea ce înseamnă că vacanțele sunt puse undeva în josul listei, după tot felul de cheltuieli mai mult sau mai puțin necesare. Însă, chiar dacă nu ai un fond de urgență care să îți satisfacă poftele în această vacanță, poți apela un credit urgent pentru a avea în buzunar o sumă de bani în plus pentru situațiile imprevizibile. Totuși, există destinații de vacanță care nu îți vor goli buzunarele dar și modalități prin care poți economisi bani în această perioadă.

Dacă dorești să îți petreci timp într-o țară străină, poți economisi bani căutând din timp biletele și cazarea. Pentru biletele de avion este ideal să începeți să căutați cam cu o lună înainte de plecare, asta dacă ai pierdut opțiunea de începutul anului. Cazarea, de asemenea, poate fi mai ieftină dacă rezervi din timp locurile. Dacă vrei să pleci într-o țară străină apropiată de România, cum este Bulgaria sau Ungaria, poți merge chiar și cu mașina, dacă găsești niște prieteni cu care să împarți costurile de drum. Astfel vei putea lua cortul cu tine, care este o formă de cazare foarte ieftină.

Cea mai ieftină vacanță o vei găsi totuși, în România. Poți merge la munte sau la mare, în funcție de preferințe. Dacă nu ai o mașină personală, poți folosi serviciile blabla car, și per total drumul te va costa mai puțin. De asemenea, nu vei avea limitator de bagaj, ceea înseamnă că poți să iei cu tine inclusiv mâncare pentru câteva zile. De altfel, poți prepara mâncare care să poată fi consumată 2-3 zile mai târziu, pentru a scuti mesele luate la restaurant. Pentru cazare, dacă nu ești un fan al cortului, poți sta în casele oamenilor. Foarte mulți locuitori ai stațiunilor au camere ieftine pe care le oferă turiștilor.

Dacă vrei să mergi într-o vacanță ieftină ar fi ideal să eviți stațiunile foarte cunoscute. Poți să te relaxezi și în locațiile mai ferite de ochii lumii. Dacă vrei să mergi la munte, ar trebui să știi că Valea Prahovei este destul de scumpă. Însă stațiunile de pe Valea Oltului sau din Moldova, deși nu sunt la fel de cunoscute, oferă aceleași servicii la un preț scăzut. La mare, stațiunile cu nume de planete sunt cele mai convenabile ca preț.

De asemenea, o variantă este să pleci în vacanță în off-season deoarece comercianții și hotelierii scad atunci prețurile. Avantajul unei astfel de vacanțe este că nu vei găsi stațiunile suprapopulate. Dar nu numai cazarea este mai ieftină în off-season ci si mâncarea sau intrările la parcurile de distracții.

Vacanța te poate costa foarte puțin dacă ești dispus să renunți la anumite luxuri, cum ar fi cazarea la hoteluri de renume și o planifici din timp. Astfel, vor apărea foarte puține situații neașteptate și costisitoare. Iar dacă consideri că ai nevoie de o sumă substanțială de bani pentru a-ți petrece concediul confortabil, poți găsi un împrumut la credit247.ro. Vacanța este foarte importantă, deoarece este singura perioadă din an în care te poți relaxa oriunde dorești. De aceea, nu ar trebui ratată chiar și atunci când încerci să economisești bani.

 

Autor Frimu Ghinea 06 Iulie 2017, 11:12 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii