Mii de pelerini la Izvorul de sub Sfântul Altar al Bisericii „Buna Vestire” din Brăila

De Mihai Vintilă 10 Aprilie 2010, 00:00 Monitorul
Mii de pelerini au venit să ia apă sfinţită de la izvorul de sub Sfântul Altar al Bisericii „Buna Vestire” din Brăila care se deschide o dată pe an de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii” şi este recunoscut în întreaga lume.

Anul acesta izvorul a primit agheasmă adusă de la Mănăstirea Izvorâtoare de Vindecări Multe din Biserica de la Constantinopol.

Agheasma de la Constantinopol a fost adusă la Brăila de Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care a oficiat slujba de sfinţire a apei sfântului izvor, considerată vindecătoare de boli trupeşti şi sufleteşti, şi a spus: „Am adus o parte de aghiasmă pe care scrie ‘Stavropighia Patriarhală – Mănăstirea izvorâtoare de vindecări multe’ şi am adăugat aghiasma care se află în Biserica de la Constantinopol neîncetat din secolul V până astăzi”, informează TRINITAS TV.

Copii, tineri şi bătrâni, înarmaţi cu bidoane şi sticle şi-au petrecut noaptea pe scaune, pe pături sau direct pe iarbă în curtea bisericii, pentru a fi siguri că vor ajunge la apa izvorului.

Alte informaţii a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele protopop de Brăila, Gheorghe Marinescu: „Preoţii şi credincioşii din Brăila, din localităţile învecinate şi din toată ţara au venit aici şi s-au bucurat cu bucurie sfântă la Liturghia arhierească pe care Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârşit-o în această monumentală Biserică. Credincioşii pelerini în număr de aproape zece mii au venit în bună rânduială la izvorul Maicii Domnului de sub Altarul Bisericii ‘Buna Vestire’ pentru a primi aghiasmă şi a-şi sfinţi casele, familia, cât şi pentru sănătatea lor sufletească şi trupească”.

Biserica „Buna Vestire”, ridicată pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este vestită în întreaga lume pentru apa sfinţită din izvorul tămăduitor, situat la 12 metri adâncime, sub Sfântul Altar.

Biserica este unică pentru faptul că are trei altare şi trei hramuri, Buna Vestire, Sfântul Gherasim şi Sfântul Ierarh Nicolae.(Basilica)

 

Autor Mihai Vintilă 10 Aprilie 2010, 00:00 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii