Un inginer își propune să construiască un hotel zburător care să stea în aer ani la rând

De Frimu Ghinea 29 August 2022, 18:35 Magazin

 

Proiectul unui inginer din Yemen pe nume Hashem Al-Ghaili a stârnit dezbateri aprinse pe Internet. El își dorește să creeze un hotel zburător care poate sta în aer ani la rând și susține că este doar o "chestiune de timp" până când acest lucru ar fi posibil.

 

Conceptul creat de Al-Ghaili a iscat numeroase discuții și chiar și jurnaliștii de la CNN au realizat un reportaj pe această temă. Într-o discuție cu CNN, inginerul Al-Ghaili a afirmat că își propune să înlocuiască experiența obositoare și învechită a zborurilor din zilele noastre.

 

"Mi-am imaginat o lume în care zborul dintr-un loc în altul a devenit o experienţă veselă, mai degrabă decât o luptă pentru spaţiu pentru picioare”, a spus Al-Ghaili, care a precizat că a folosit ca sursă de inspirație filmul japonez de animație Castle in the Sky. În cadrul acestuia, oamenii locuiesc în nave zburătoare uriașe.

 

Conform proiectului realizat de Al-Ghaili, în hotelul zburător denumit Sky Cruise pot fi cazați în jur de 5 mii de oameni. Aceștia vor beneficia de servicii precum cinematograf, piscină, spa și mall. Inginerul a precizat că hotelul-avion va putea funcționa cu energie pe bază de fuziune nucleară, însă această tehnologie nu este disponibilă momentan. El a realizat deja un clip de prezentare al conceptului, care a strâns peste 2 milioane de vizualizări pe YouTube. Îl poți vedea mai jos. 

 

Un alt semn de întrebare este legat de aprovizionarea avionului-hotel, dar Al-Ghaili susține că acestea pot ajunge cu ajutorul unor avioane comerciale electrice și avioane private.

 

Oamenii au fost pasionați dintotdeauna de zboruri

 

Oamenii au avut pasiunea pentru zboruri din cele mai vechi timpuri și încă din secolul al IX-lea au fost făcute tentative. Progresele au început însă din secolul al XVIII-lea, când au fost efectuate primele zboruri cu balonul.

 

În schimb, primul zbor comercial cu avionul datează din 1919, între Paris și Londra. Avionul a fost un bombardier WW1 ce a fost transformat în avion civil și care l-a avut pilot pe Lucien Bossoutrot. În aeronavă s-au aflat 12 pasageri, iar cursa a fost realizată în 2 ore și 40 de minute. De asemenea, Aurel Vlaicu a fost un pionier al domeniului aviatic, cu zborurile și invențiile sale din anii 1910.

 

Aviația a făcut însă progrese uimitoare în deceniile următoare, iar acum totul este mult mai facil și mai sigur, transportul aerian fiind cel mai sigur dintre cele existente. Mai mult, au fost dezvoltate și diverse simulatoare și jocuri din care oamenii pot afla mai multe despre aceste domenii.

 

Spre exemplu, cei de la Microsoft au celebra serie Flight Simulator, care datează din 1982 și a avut ultima lansare în 2020. Este un joc foarte realist, folosit inclusiv de piloți în cadrul sesiunilor de pregătire. 

avion  

Fascinația oamenilor pentru zbor a ajutat și compania Spribe să se bucure de un succes fantastic cu jocul de casino Aviator - un joc care îi introduce pe utilizatori într-o cursă către câștiguri plină de adrenalină. La orice decolare, avionul poate zbura către premii excelente sau se poate prăbuși rapid, așa că suspansul este maxim. 

 

Desigur, zborurile cu avionul au dus și la apariția unor filme celebre. Câteva dintre cele mai cunoscute sunt Top Gun, Pearl Harbour, Eroii cerului, Cavalerii cerului, Jurnal de Bord, Aviatorul, Zborul sau Miracolul de pe râul Hudson. Acestea au avut în rolurile principale actori de top precum Tom Cruise, Leonardo DiCaprio, Denzel Washington ori Tom Hanks și au fost premiate la galele de specialitate din industria cinematografică.

 

 

Autor Frimu Ghinea 29 August 2022, 18:35 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii