Un nou volum năzdrăvan de Valeriu Ion Găgiulescu - 101 găgiulisme

De Mihai Vintilă 08 Mai 2023, 17:20 Literare

Un nou volum năzdrăvan de Valeriu ion Găgiulescu - 101 găgiulisme

Scriitorul Valeriu Ion Găgiulescu este un scriitor atipic. Când zici că ai văzut tot ceea ce putea să scrie mai scoate ceva din joben și se reinventează. Iacă acum, cu acest nou volum, exact asta face.

101 găgiulisme este o carte atipică, plină de umor olimpian și de pilde de înțelept. Apărută la editura InfoEST din Siliștea Brăilei, cartea vine să definească un scriitor, un spirit.

Structurată în trei părți: 101 găgiulisme, Vă pupă, moșu și Dueluri fără spadă, ea încântă prin vervă și nerv. Este ca o călătorie care își urmează cursul indiferent de starea autorului sau a vremurilor.

Filonul de scriitor este puternic în Valeriu Ion Găgiulescu și îi călăuzește drumul. Nu este un atlet al scrisului dar, atunci când o face, are grijă să își surprindă cititorul, să îi pună neuronii la muncă și în final să surâdă ghiduș spunându-și în barbă: Iar i-am făcut să gândească!

101 găgiulisme este o carte care îl definește pe autor. Găsim în ea boema, spiritul ludic, pofta de viață. Este o carte pentru suflet și nu pentru laudă. De fapt, dacă stau și mă gândesc bine, toate cărțile semnate de Valeriu Ion Găgiulescu au fost scrise pentru descărcare sufletească și nu pentru gloria efemeră a scriitorului. Aceasta nu putea fi altfel scrisă!

 

Autor Mihai Vintilă 08 Mai 2023, 17:20 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Valeriu Ion Gagiulescu 08 Mai 2023, 20:20

    Mulțumesc, dragă Mihai! Comentariul acesta este cea mai exactă definiție a mea, ca scriitor, și se constituie într-o prețioasă prefață!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii