Învaţă să creezi şi să dezvolţi o afacere cu “Start UP Smart”
Asociaţia Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est în parteneriat cu Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG derulează în perioada 6 februarie-5 decembrie 2015 proiectul "Start Up Smart!" destinat tinerilor întreprinzători care doresc să îşi dezvolte o afacere.
Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc în data de 17 martie 2015, la sediul Patronatului Oamenilor de Afaceri Brăila şi a fost susţinută de către dl. Valentin Priceputu, preşedintele acestei asociaţii şi dl. Radu Oprea, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, filiala Galaţi.
"Proiectul Start Up Smart va aduce oportunităţi reale tinerilor întreprinzători cu scopul de a-şi pune în practică idei de afaceri. Beneficiile majore ale proiectului constau în organizarea unor cursuri de competenţe antreprenoriale pentru 400 de persoane, studenţi cu vârsta cuprinsă între 18-25 ani din Regiunile Sud-Est şi Sud- Muntenia şi finanţarea a 42 de planuri de afaceri cu suma de 86.500 lei. Fiecare cursant va primi la finalul cursului suma de 2.500 lei", a explicat managerul de proiect, dl. Radu Oprea.
Proiectul este finanţat în cadrul POS DRU Axa prioritară 3, domeniul major de intervenţie 3.1 "Promovarea culturii antreprenoriale", fiind solicitat spre finanţare de Asociaţia Centrul de Dezvoltare Smart.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi susţinerea iniţiativelor tinerilor în vederea stimulării ocupării pe cont propriu a persoanelor peste 18 ani care doresc să iniţieze o activitate independentă, în cele două regiuni amintite.
În cadrul acestui proiect vor fi organizate următoarele activităţi:
- caravane de informare şi conştientizare privind oportunităţile oferite prin proiect şi încurajarea antrprenoriatului în fiecare judeţ din cele două regiuni de dezvoltare; - realizarea unei campanii de promovare a proiectului şi a culturii antreprenoriale în mediul online;
- organizarea a 20 de cursuri de competenţe antreprenoriale pentru cei 400 de participanţi din grupul ţintă;
- organizarea unui concurs de idei de afaceri prin care vor fi selectate 42 idei de afaceri din care 40 de proiecte vor fi ale participanţilor la cursuri iar celelalte 2 idei de afaceri pentru fiecare din cele 13 judeţe din cele două regiuni.
Minim 50% din ideile de afaceri vor fi dezvoltate de persoane din grupul ţintă eligibil care aparţin categoriei de vârstă 18-25 ani, înmatriculaţi în învăţământul superior.
Prin activitatea de finanţare se vor înfiinţa 42 firme de start up prin schema de ajutor de minimis “Sprijin pentru antreprenori”. Fiecare plan de afaceri selectat va fi finanţat prin acordarea unei subvenţii în valoare de 86.500 lei. Fiecare întreprindere nou creată va asigura cel puţin 2 locuri de muncă pe care trebuie să le menţină minim 6 luni după finalizarea proiectului.
Tot în cadrul proiectului, este prevăzut şi înfiinţarea incubatorului de afaceri “Start UP Smart” ca centru de sprijin pentru iniţierea şi dezvoltarea celor 42 de afaceri. În cadrul incubatorului, tinerii vor primi asistenţă şi servicii de mentorat pentru a avea succes în afacerile startup dar vor putea derula şi activităţi administrative şi de promovare a produselor şi serviciilor pe care le comercializează.
De asemenea, în cadrul proiectului va fi înfiinţată şi o Şcoală de Afaceri la care vor participa cei 42 de cursanţi selectaţi în urma concursului de idei de afaceri să primească subvenţii conform ajutorului de minimis.
Înfiinţarea Reţelei Antreprenorilor Regionali este o altă activitate care va fi realizată. Reţeaua va fi formată iniţial din cei 42 de antrprenori care primesc subvenţie prin ajutorul de minmis şi va constitui un exemplu de bună practică care va furniza poveşti de succes de antreprenoriat, pentru a încuraja şi alte persoane din grupul ţintă să iniţieze activităţi independente.
Totodată, în cadrul incubatorului Start UP Smart vor fi organizate 8 sesiuni de mentorat la care vor participa atât câştigătorii subvenţiei cât şi participanţii la cursurile de competenţe antreprenoriale.
O altă activitate va fi dezvoltarea şi implementarea unei campanii de promovare a importanţei principiilor incluziunii sociale şi a egalităţii de şanse pe piaţa muncii precum şi selectarea şi dezvoltarea a 2 centre pentru iniţierea afacerilor care sunt deja existente în cele două regiuni.
Detalii despre proiect pot fi obţinute pe site-ul www.startupsmart.ro
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu