MAŞINI DE POMPIERI ÎN MINIATURĂ

De Frimu Ghinea 21 Septembrie 2018, 18:40 Galati

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galați şi Codrin-Răzvan Ţiplea - colecţionar, organizeaza marţi, 25 septembrie 2018, ora 12.30, vernisajul expoziţiei „MAŞINI DE POMPIERI ÎN MINIATURĂ”.

Expoziția organizată de muzeograf dr. Maria Magdalena Tuluș, oferă publicului gălăţean o incursiune în istoria maşinilor de pompieri, din perioada interbelică și până în anii 2000, autospeciale specifice unor situații de urgență: stingerea incendiilor, intervenţie la înălţime (autoscări), intervenție la accidente rutiere (descarcerare), calamităţi naturale, etc.

Cu toții ne imaginam în copilărie ca atunci când vom fi mari vom deveni medici, polițiști sau…pompieri. În amintirea acelor momente din copilărie când visam să ajung pompier și din dorința de a-mi exprima admirația pentru această nobilă meserie, am inițiat această colecție de machete de autospeciale de pompieri.Încerc astfel să aduc un omagiu profesiei de POMPIER, care necesită curaj și devotament în îndeplinirea misiunilor încredințate. declara colecționarul Codrin-Răzvan Țiplea.

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi - Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2bis (lângă Biserica Greacă).

 

 

Autor Frimu Ghinea 21 Septembrie 2018, 18:40 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii