Acțiuni rutiere în perioada 5-11 iulie. 480 de sancțiuni, 58 de permise reținute

De IPJ Braila 12 Iulie 2021, 16:43 Fapt divers

În perioada 05-11 iulie a.c., poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier, Poliția Orașui Ianca, Poliția Orașului Făurei, Poliția Orașului Însurăței, au acționat pe raza județului Brăila, în zonele cu risc rutier ridicat.
Acțiunea a avut drept obiective prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și conștientizarea tuturor participanților la trafic despre importanța respectării normelor rutiere.
În acest sens, polițiștii au acționat cu precădere pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, cât și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și pentru combaterea nerespectării normelor rutiere de către bicicliști și pietoni.

Astfel, polițiștii au aplicat 480 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Dintre acestea, 211 sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor, 6 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 5 pentru neacordare de prioritate de trecere vehiculelor, 13 pentru abateri săvârșite de către pietoni, 9 abateri săvârșite de către bicicliști, 4 sancțiuni pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 11 sancțiuni pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului și alte 221 de sancțiuni contravenționale vizând alte abateri la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 58 de permise de conducere, din care 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducerea sub influența alcoolului și 10 permise au fost reținute pentru săvârșirea altor abateri de la regimul rutier.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul circulației pe drumurile publice.

 

 

Autor IPJ Braila 12 Iulie 2021, 16:43 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii