Balta Zătun modernizata prin POP 2007-2013

De Frimu Ghinea 26 Noiembrie 2015, 14:31 Euro

Balata Zatun Miercuri, 25 noiembrie 2015, a avut loc la Galați, în zona de agrement Balta Zatun, conferința de închidere a celui de-al doilea proiect implementat de Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi în calitate de Beneficiar.

Proiectul “Amenajare bază de agrement cu specific pescăresc la balta Zătun, Municipiul Galaţi, județul Galați” s-a derulat pe o perioada de 20 luni, cu începere din aprilie 2014, fiind co-finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007 - 2013”, în cadrul “Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei pescărești Prut-Dunăre din Județul Galați”, Măsura 1 – Dezvoltarea infrastructurii pentru ecoturism şi agrement cu profil piscicol, Operațiunea 1.1 – Amenajarea de baze pentru ecoturism şi/sau agrement cu specific pescăresc.

Valoarea totală a proiectului, de 1.772.425,56 lei (fără TVA), din care 1.063.455,33 lei asistența financiară nerambursabilă, a acoperit costurile pentru lucrări de amenajare a zonei de agrement, promovarea proiectului și eficienta implementare a acestuia.

Demersurile făcute în implementare au generat amenajarea a 1.804 m drum de acces, alei, coronament dig, 475 mp parcare, a unei zone de camping cu 17 căsuțe, a unei zone de camping pentru corturi, grupuri sanitare, asigurarea iluminatului public în arealul bazei de agrement, amplasarea, la malul apei, a pontoanelor pentru pescari.

Spațiul destinat petrecerii timpului liber pentru pescari și familiile acestora mai pune la dispoziția vizitatorilor 2 zone de popas - loc de joacă, 6 foișoare de observație si fotografiere, 6 refugii amenajate în stil tradițional, mese și băncuțe de lemn, umbrele de stuf, grătare, șezlonguri.
Proiectul favorizează, astfel, creșterea atractivității amenajării piscicole existente, dezvoltarea turismului piscicol dar și creșterea oportunităților de angajare la nivel local.

Conform spuselor directorului Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi, deschiderea oficială a bazei de agrement se va face în primăvară.

 

Autor Frimu Ghinea 26 Noiembrie 2015, 14:31 Euro
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii