Stare de fapt

De Valeriu Ion GĂGIULESCU 13 August 2021, 13:04 Editorial

Îmi pare rău că nu am parte de o bătrânețe mai liniștită pe care, zic eu, aș fi meritat-o, asemeni tuturor acelora care au muncit cu adevărat și au lăsat în urmă, fiecare la locul său, urme ale trecerii noastre prin viață.

România se zbate în neputința de a asigura traiul decent pentru fiecare cetățean. O nesiguranță în ”ziua de mâine”, sub aspect material, social și politic, pare să devină o ”stare de fapt”! De peste trei decenii se tot propun și se tot încearcă soluții și sisteme, scenarii și variante care mai de care mai ciudate și mai nerealiste. Resursele naturale se diminuează, creditele financiare devin împovărătoare, investițiile majore sunt aproape inexistente, producția de bunuri materiale, atât pentru consumul intern, dar, mai ales, pentru export este cât se poate de redusă.

Peste toate aceste neajunsuri devine evident că, în realitate, noi românii, NU avem o clasă politică autentică. Adică oameni potriviți pentru demnitățile pe care să le ocupe, rând pe rând, democratic, cu fiecare alt scrutin, cu competență, seriozitate, profesionalism și cu cinste!

Și persist să cred că ar fi imposibil ca asemenea oameni să nu mai existe în țara noastră!
Altminteri, și așa cu un indice de natalitate mai scăzut, vom continua să exportăm nu numai forță de muncă ci, mare păcat, chiar și inteligență!

Astfel suntem în pericolul depopulării și depersonalizării unui stat care va rămâne ”suveran și independent” doar prin afirmații constituționale! Jalnic!
Și....pentru a încheia într-o notă, cât de cât, mai râzăreață postez una dintre fabulele publicate de demult, observând, totuși, că esența ei, morala, cum i se zice, este de actualitate....știți Dvs. cam pe unde bat...!

FABULĂ BUCOLICĂ

Pentru abateri grave,
Jupânul Lup,
La timp, fu aspru criticat.
Dar, fiind la recidivă,
S-a hotărât, în fine,
Să fie sancționat.
Și, în ședința fulger,
Un cunoscut vulpoi
Rosti, cu gravitate:
”Să fie scos din muncă!
Să plece de la noi!
Și, pentru îndreptare,
Să-l încadrăm, ca paznic,
La turma cea de oi!”

Și....”să auzim numai de bine”... vorba unuia ( N.C.M.) care încerca să ne ridice moralul... pe unde!

 

 

Autor Valeriu Ion GĂGIULESCU 13 August 2021, 13:04 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii