ING continuă bătaia de joc la adresa clienților persoane juridice. Câteva zeci de mii vor îngroșa cozile de la Registrul Comerțului

De Mihai Vintilă 26 August 2020, 20:11 Editorial

ING Bank în plină pandemie cere clienților săi persoane juridice să își actualizeze datele. Că cei de la stat sunt complet tâmpiți am înțeles demult dar iată că pandemia tâmpește și băncile private. Ce dorește marele ING de la clienții săi pe care i-a ajutat în plină pandemie crescând comisioanele. Păi să iși actualizeze datele firmelor sau a PFA-ului sau a fundației etc. Băi dar acum, taman acum și în maxim 2 luni că altfel închid ei contul! De ce toată tâmpenia asta? Pentru că chipurile banca ne spune că - Este necesar să actualizăm periodic aceste date pentru că astfel respectăm împreună o obligaţie legală stipulată în Legea nr.129/2019 şi în Regulamentul BNR 9/2008, privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului. O altă cretinătate care acum în plină pandemie a fost deja îndeplinită de toate entitățile economice pentru că, ce să vezi, și birocrații bine plătiți și extrem de lenți și incompetenți de la Registrul Comerțului au cerut exact același lucru pentru a nu radia entitățile economice la începutul anului!

Deci dacă mai exiști ca firmă este pentru că ai depus rebusul cerut de aceeași lege cretină și de aceeași bancă națională! Cu alte cuvinte dacă încă mai exiști mai depune tu încă o dată! Adică te duci frumușel la Registrul Comerțului, o instituție recunoscută pentru birocrația, incompetența și suficiența funcționarilor săi unde să ceri frumos un Certificat Constatator pe care să îl depui la măreața bancă să fie ei conform legii! Atenție că certificatul să nu aibă mai mult de 60 de zile că nu e bun! (vezi https://ing.ro/lp/actualizare-date)

Acum vin la practică. ING avea conform propriilor comunicate de presă de la finalul anului 2019 un număr de 1,2 milioane de clienți din care peste 15000 de firme mici și mijlocii. Aceste date le avem de la bolboroseala corporatistă a lui Bogdan Boteanu, director general adjunct al ING Bank făcută în cadrul unui interviu acordat revistei Business MAGAZIN în noiembrie 2019. Cum în frumoasa Românie sunt 41 de județe plus Bucureștiul avem repartizate pe registru 357 de entități. La Registrul Comerțului Brăila de exemplu, se răspunde la aproximativ 30 de cereri pe zi, deci am avea în total cca 12 zile în care toate registrele comerțului din țară ar lucra doar pentru clienții ING dacă ar lucra după media brăileană. Un certificat constatator costa 45 de lei. Deci cei 15000 de clienti ING vor plati în total 675000 de lei pentru ceva ce BNR și cei de la spălarea banilor deja știu! Uite așa are guvernul Orban bani, uite așa crește PIB-ul în pandemie, uite așa avem o economie care du..du ..du..și o ie.

În pandemie, Registrul Comerțului minunat cum este, spune că poate rezolva on line, în numai cinci minute emiterea certificatului, desigur, daca plătești cei 45 de lei. Când le vezi siteul din cuaternarul internetului te cam îndoiești de afirmația asta dar promit că voi încerca. Asta pentru firme dar, persoanele autorizate gen PFA nu pot ridica decât de la ghișeu documentul pentru că, ce să vezi, și aici băieții specialiști în legislație de la ONRC au interpretat prost legea privind datele personale. Asta ar fi o altă poveste tristă a birocraților din statul român.

Ultima prostie a ING spune multe despre profesionalismul acestei bănci mult lăudate în trecut. Pe siteul ING scrie că documentul de la Registrul Comerțului să nu fie mai vechi de 60 de zile pentru ca în informarea trimisă la solicitarea mea să se precizeze nu mai vechi de 30 de zile! Păi de la simplu la dublu în viziunea ING este tot aia!

Lăsăm la o parte programul de lăuză cu persoanele juridice pe care banca îl are, care începe la ora 8,30 și se încheie la ora 18,30 de parcă toti reprezentantii persoanelor juridice vizitează banca taman în intervalul 11-13, ziua, ei fiind pensionari care au toată viața la dispoziție, nu aleargă după clienți, nu stau la cozi pe la birocrațiile de stat ...etc.

În rest suntem în tendințe, mizăm pe tehnologie și avem reclame cu alergători și vânzători care nu poartă mască în plină pandemie. Vorba aia vino la ING ca să ai și, și, și ...

 

 

Autor Mihai Vintilă 26 August 2020, 20:11 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Laurențiu 26 August 2020, 20:49

    Stai liniștit Mihai. Nu sunt singurii tâmpiți din România. Am avut probleme mari cu Raiffeisen Bank, neputând sa folosesc contul bancar, timp de o săptămână, pe motiv ca trebuiesc actualizate datele. Am fost la banca, am actualizat datele, mi s-a spus ca în câteva ore se vor putea face tranzacții, însă a durat operațiunea de validare din partea Raiffeisen cam saptamana. Probabil ca în Austria nu se întâmplă acest lucru. Dar.. Trăiești în România. Nu trebuie sa te mai mire nimic.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii