Un nou sistem de colecare selectivă a gunoiului organizat de RER Brăila

De Mihai NEGOMIREANU 01 Martie 2023, 20:27 Economia Brailei

Din ziua de miercuri, 1 martie 2023, în municipiul Brăila, în orașele județului și în zona rurală intră în piață operatorului unic de salubrizare, în acest caz RER Brăila, prin Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor.

Sunt trei zone de colectare: zona 1 municipiul Brăila și 13 comune, zona 2 orașele Ianca și Făurei și 17 comune, și zona 3 orașul Însurăței și 10 comune.

În municipiul Brăila și în orașele Ianca, Însurăței și Făurei, gunoiul menajer se colectează odată pe săptămână iar deșeurile reciclabile se colectează la două săptămâni, alternativ. Sticla se colectează o dată pe lună. În funcție de mărimea blocului colecarea hârtie-carton și plastic-metal colectarea poate fi de două ori sau de trei ori pe săptămână.

În mediul rural deșeurile menajere rezidual se colectează săptămânal, reciclabile hârtie carton și plastic metal se colectează lunar, iar sticla se colectează tot lunar la punctele amplasate pe domeniul public.

RER Brăila a distribuit deja în mediul rural saci colectori în culorile galben și albatru, funcție de tipul materialului colectat, saci care pot fi depuși în zilele anunțate la poartă sau în tomberoanele desemnate de la zonele de colectare. Au fot distirbuiți și fluturați care informează cu privire la zilele de colectare și materialele colectate.

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 01 Martie 2023, 20:27 Economia Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii