Săptămâna premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din Brăila

De Frimu Ghinea 29 Iulie 2011, 21:27 Cultura Brailei
Cu sprijinul Ambasadei Federației Ruse în România și a titaniilor producțiilor cinematografice rusești, Concernul cinematografic MOSFILM, Studioul cinematografic LENFILM și Asociației Profesorilor de Limbă și Literatura Rusă din România, marelui public vor fi oferite spre vizionare pentru prima oară pe marele ecran din România

filme nominalizate și premiate la festivaluri prestigioase de profil Festivalul Internațional de la Chicago, Festivalul de la Cannes, Festivalul de Film de la Karlovy Vary, Festivalul Internațional de Film de la Berlin, Festivalul de Film Nika, Vulturul de Aur, Kinotavr: Jazzman (1983) /Мы из джаза, regizor Karen Șahnazarov (comedie muzicală), The Assassin of the Tsar (1991)/ Цареубийца, regizor Karen Șahnazarov (dramă istorică), American Doughter (1995)/ Американская дочь, regizor Karen Șahnazarov, (dramă, comedie, aventuri), The Star (2002)/ Звезда, regizor Nikolai Lebedev, (dramă, film de război), Shirli-Myrli (1995)/ Ширли-Мырли, regizor Vladimir Menșov (comedie), The Italian (2005)/ Итальянец, regizor Andrei Kravciuk (dramă,), Propaganda team „Beat the Enemy” (2007)/ Агитбригада “Бей врага!”, regizor Vitali Melnikov (dramă),.

Toate aceste filme au primit denumirea în limba română după jurizarea concursului studențesc de subtitrări care a reprezentat prima etapă a proiectului Kino+. 38 de studenți (17 echipe) ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, având specializarea limba rusă, s-au înscris în competiție, alegând câte un film din această listă.

Luni, 1 august - Italianul (2005), regizor Andrei Kravciuk
Dramă
O familie fără copii din Italia sosește la un orfelinat din provincie pentru a înfia un copil din Rusia. Vania, un băiețel de 6 ani, este pe placul oaspeților, asfel că ceilați copii îl poreclesc “italianul”. Pe Vania îl așteaptă o viață lipsită de griji în însorita Italie, însă chemarea sângelui nu îi dă pace: băiețelul se hotărăște să își găsească mama și pleacă în căutarea ei...

Marți, 2 august - Oamenii jazz-ului (1983), regizor Karen Șahnazarov
Comedie muzicală
Rusia Sovietică. Anii ‘20. Perioada Noii Politici Economice. Studentul Kostea Ivanov este foarte interesat de un nou gen muzical – jazz. Din această cauză, este exmatriculat de la școală, dându-i-se de ales: studiile sau muzica preferată. Konstantin alege jazz-ul. În urma anunțului lui Kostea, i se alătură Steopa care cântă la banjo și Jora care cântă la tobe. Trupa proaspăt înființată începe repetițiile.

Miercuri, 3 august - Asasinul țarului (1991), regizor Karen Șahnazarov
Dramă, film istoric
În noaptea dinspre 16 spre 17 iunie 1918, la Ekaterinburg a fost ucis, fără judecată, țarul Nikolai II împreună cu familia și apropiații săi. După câteva zeci de ani, un martor ocular, fost deținut, iar în prezent – vechi rezident al unui ospiciu, povestește despre evenimentele petrecute în acea noapte îngrozitoare, considerându-se asasinul țarului.


Joi, 4 august - Fiica din America  (1995), regizor Karen Șahnazarov
Dramă, comedie
Personajul principal, un muzicant dintr-unul dintre restaurantele moscovite vine la San Francisco pentru a o răpi... pe fiica sa. Micuța Aniuta fusese adusă în secret în America de fosta lui soție atunci când se căsătorise cu un american respectabil.După o întâlnire emoționantă dintre tată și fiică, începe călătoria acestora cu auto-stop-ul prin toată America, o călătorie plină de peripeții și situații amuzante.

Vineri, 5 august - Brigada artistică de agitație “Dă-n dușman!” (2007), regizor Vitali Melnikov
Tragicomedie
În timpul războiului, un grup de artiști, având la bordul vasului cu care călătoreau un cinematograf ambulant, merg de-a lungul unui râu siberian pe ale cărui maluri locuiesc foști chiaburi strămutați aici de pe întregul teritoriu al Uniunii Sovietice. Echipa de artiști oprește în fiecare localitate, dă concerte și rulează filme.

Sâmbătă, 6 august - Șîrli-mîrli sau Bucluc la indigo (1995), regizor Vladimir Menșov
Comedie, film-farsă
Sunteți invitați la o adevărată nuntă ruso-americano-evreiasco-țigăneasco-japonezo-indiană! În program: dezvăluirea unor secrete de familie, întâlnirea a doi-trei (maximum cinci) frați, dispariția și apariția unui diamant uriaș, urmăriri, dans, cântec, schimb de neveste, neutralizarea mafiei, mâncare de varză și aperitive cu carne și cireașa de pe tort – o călătorie în grup în Canare și acordarea titlului de mareșal.

Duminică, 7 august - Steaua (2002), regizor Nikolai Lebedev
Acțiune, dramă, aventuri, război, film istoric
Anul 1944. Un grup de cercetași trece linia frontului pentru a verifica informațiile existente privind pozițiile ocupate de dușmani. Treptat, cercetașii se conving de faptul că inamicul se reorganizează pentru un contraatac decisiv. Comandantul grupului hotărăște să pătrundă până la un nod feroviar unde, conform informațiilor obținute recent, se află comandamentul.

 

Autor Frimu Ghinea 29 Iulie 2011, 21:27 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate