Lansarea cărții Decorații românești în colecțiile Bibliotecii Județene Panait Istrati Brăila: 1878-2000

De Comunicat 13 Ianuarie 2022, 18:33 Cultura Brailei

decoratii braila

Lansarea cărÈ›ii „DecoraÈ›ii româneÈ™ti în colecÈ›iile Bibliotecii JudeÈ›ene "Panait Istrati" Brăila: 1878-2000", semnată de Ion Volcu È™i Ana Maria Florică, deschide seria evenimentelor culturale organizate de instituÈ›ia noastră în acest an.

Vă invităm luni, 17 ianuarie, ora 16.30, la Sala FănuÈ™ Neagu să aflaÈ›i mai multe despre tezaurul pe care îl deÈ›ine biblioteca brăileană, nu mai puÈ›in de 90 de decoraÈ›ii, medalii È™i ordine care reprezintă momente de referință din istoria României, începând cu perioada Războiului de Independență din 1877 până la sfârÈ™itul secolului XX.

„DecoraÈ›iile sunt asociate cu ceea ce înseamnă elita unui popor, iar cele militare sunt cele mai dorite căci sunt asociate cu ideea de eroism È™i patriotism. Din această perspectivă, decoraÈ›iile primite în Războiul de Independență È™i în cele două conflagraÈ›ii mondiale au o semnificaÈ›ie de neegalat. În acelaÈ™i timp, este o provocare să aflăm care a fost evoluÈ›ia decoraÈ›iilor în timpul regimului comunist, perioadă în care unele au fost interzise, iar altele au fost valorificate în propriul interes ideologic È™i propagandistic", afirmă în prefaÈ›a volumului profesorul Ștefan Aftodor.

Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene Brăila.
Prezintă: prof. dr. Ștefan Aftodor, preÈ™edinte Filiala Brăila a Societății de ȘtiinÈ›e Istorice din România.

 

 

Autor Comunicat 13 Ianuarie 2022, 18:33 Cultura Brailei
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii