Ulmu: Campania Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!

De IPJ Braila 30 Mai 2012, 13:42 Utile
În cadrul activităţilor planificate pentru informarea populaţiei cu privire la respectarea legislaţiei electorale, poliţiştii de la Secţia 3 de Poliţie Rurală Surdila Găiseanca şi de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au fost prezenţi în târgul săptămânal desfăşurat în comuna Ulmu.
  
Poliţiştii le-au explicat persoanelor aflate la cumpărături, dar şi comercianţilor, că ei sunt cei care formează comunitatea locală şi că fiecare trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi de spirit civic în toate momentele importante din viaţa comunităţii.

Poliţiştii i-au îndemnat să dea dovadă de demnitate şi să nu accepte mita electorală, să voteze corect şi să semnaleze orice neregulă sesizată la alegerile care vor avea loc în data de 10 iunie 2012.
Cetăţenii au fost plăcut surprinşi de o astfel de iniţiativă şi chiar au fost interesaţi de sfaturile şi recomandările primite de la poliţişti, foarte mulţi manifestând curiozitate pentru acest tip de activitate şi solicitând informaţii suplimentare cu privire la campania de informare „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Pe parcursul aceleiaşi zile a fost organizată o caravană pe străzile comunei Ulmu. Poliţiştii au înmânat oamenilor aflaţi pe stradă, la magazine sau chiar în localuri publice, peste 400 de flyere cu sfaturi şi recomandări şi le-au reamintit să voteze fără a se lăsa influenţaţi de alţii. La dispensarul din localitate, la şcoală, la primărie sau chiar aflaţi în trafic, cetăţenii au fost sensibilizaţi cu privire la importanţa respectării legislaţiei electorale.
  
Locuitorii din comuna Ulmu au fost interesaţi de recomandările primite de la poliţişti, au adresat întrebări şi au apreciat iniţiativa derulării unei astfel de campanii. Poliţiştii le-au atras atenţia cu privire la faptul că o conduită corectă manifestată în orice împrejurare, înseamnă o conduită matură, cinstită şi responsabilă nu doar în faţa celorlalţi sau a autorităţilor, ci în faţa propriei persoane.
  
Prin campania de informare „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!” poliţiştii au încercat sensibilizarea cetăţenilor cu privire la respectarea legislaţiei electorale şi, totodată, responsabilizarea acestora cu prilejul alegerilor locale din 10 iunie. Campania va continua cu alte activităţi care vor fi organizate atât în municipiul Brăila, cât şi în alte localităţi din judeţ.
   

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila asigură cetăţenii că vor acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi vor manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

 

Autor IPJ Braila 30 Mai 2012, 13:42 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate