Din 2 aprilie 2018 taxa de depunere a cererii pentru paşaport S.U.A. va creşte la $35

De Redactia 19 Martie 2018, 20:50 Utile

Incepȋnd cu data de 2 aprilie 2018, taxa de depunere a cererii pentru paşaport va creşte de la $25 la $35. Majorarea cu $10 a taxei de depunere a cererii se aplică numai formularelor DS-11, cum sunt cele depuse de persoanele care solicită primul paşaport după ȋmplinirea vârstei de 16 ani, minorii cu vârsta sub 16 ani, şi persoanele care solicită ȋnlocuirea unui paşaport pierdut sau furat.

Majorarea cu $10 a taxei de depunere a cererii nu se aplică solicitanţilor adulţi care se ȋncadreaza ȋn categoriile ce pot obţine reȋnnoirea paşaportului prin poştă folosind formularul DS-82. Aceştia pot trimite cererea şi documentele doveditoare către ambasadă prin poştă şi nu trebuie să se prezinte personal sau să plătească o taxă de depunere a cererii.

Pentru mai multe informaţii despre reȋnnoirea paşaportului, vizitaţi site-ul Ambasadei.

Persoanele care depun formularul DS-11 plătesc două taxe separate: o taxă de cerere către Departamentul de Stat şi o taxă de depunere a cererii la biroul unde această cerere este acceptată.
Departamentul de Stat al Statelor Unite a desemnat mai multe instituţii să accepte cereri pentru paşaport, cum ar fi oficiile poştale, tribunale sau librării publice. Clienţii pot alege din cele 7,600 de birouri desemnate pe cel unde le este mai uşor să depună cererea pentru paşaport. Unele birouri sunt deschise şi noaptea sau ȋn week-end şi pot efectua şi fotografii pentru paşaport.

Pentru a găsi cel mai apropiat birou de paşapoarte puteţi folosi Acceptance Facility Search Tool.

In general Departamentul de Stat stabileşte taxele consulare la un nivel calculat astfel ȋncât să recupereze costul suportat de guvernul S.U.A. pentru serviciile consulare pe care le efectuează. Ultimele evaluări ale costurilor serviciilor au arătat că aceste costuri asociate primirii cererilor de paşapoarte sunt mai mari decât taxa de $25 percepută ȋn prezent.

Propunerea de modificare a taxei a fost publicată ȋn Registrul Federal sub formă de Notificare de de Propunere a unei Reglementări, iar comentariile publicului au fost acceptate până la data de 18 noiembrie 2016, timp de 60 de zile după data publicării Notificării.

Reglementarea Finală, prin care se implementează modificarea, include răspunsurile Departamentului de Stat la comentariile relevante primite din partea publicului.

comunicat Ambasada SUA în România

 

Autor Redactia 19 Martie 2018, 20:50 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii