Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 07.02.2016 ora 07.00

De Redactia 07 Februarie 2016, 19:10 Utile

Situaţia hidrologică pe râuri şi Dunăre în data de 07.02.2016 ora 07.00

a)    RÂURI
Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale Vedei, Teleormanului, Argeşului şi Neajlovului, cursurile inferioare ale Mureşului şi  Timişului, unde au fost în creştere prin propagare.
Formaţiunile de gheaţă au fost în uşoară intensificare şi extindere pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Someşului, Mureşului, Oltului şi Argeşului şi s-au menţinut fără modificări importante pe celelalte râuri.
Se menţin aglomerările de gheţuri pe râul Moldova la staţia hidrometrică Fundu Moldovei.
Debitele se situează în jurul şi peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din Banat, bazinele hidrografice Prut, Bârlad, bazinul mijlociu şi inferior al Jiului, pe unii afluenţi ai Oltului mijlociu şi inferior, Argeşului superior şi mijlociu şi pe Ialomiţa, unde se situează sub aceste valori.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.

b)    DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 06.02 – 07.02.2016 a fost în creştere, având valoarea de 5300 m3/s, egal cu media multianuală a lunii februarie (5300 m3/s).
Aval de Porţile de Fier debitele au fost în creştere pe sectorul Gruia – Brăila şi relativ staţionare cu tendinţă de scădere uşoară pe sectorul Galaţi - Tulcea.
 

Prognoza hidrologică pe râuri şi Dunăre în intervalul 07.02.2016 –  08.02.2016 ora 07.00

a)    RÂURI
Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Mureşului, Vedei şi Argeşului, unde vor fi în creştere prin propagare şi râurile din Banat, cele din Dobrogea şi din bazinele hidrografice: Buzău, Putna, Rm. Sărat, Trotuş, Bârlad şi Prut, unde vor fi staţionare.
Mici creşteri de debite datorită cedării apei din stratul de zăpadă se pot întegistra pe unele râuri mici din zonele de munte.
Formațiunile de gheață se vor menține fară modificări importante pe râurile din bazinele hidrografice Siret şi Prut şi vor fi în restrângere şi diminuare pe celelalte râuri.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

b)    DUNĂRE
Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere (5900 m3/s).
În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectorul Gruia – Galaţi şi relativ staţionare pe sectorul Isaccea - Tulcea.

INHGA

 

Autor Redactia 07 Februarie 2016, 19:10 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii