Scad tarifele serviciilor de roaming

De AmosNews 30 Iunie 2011, 22:28 Utile
Începand cu 1 iulie 2011, toţi operatorii care oferă servicii de roaming sunt obligaţi să aplice noi tarife maxime pentru servicii de voce atunci când utilizatorii proprii se află în roaming într-un alt stat membru UE sau în Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, în cazul planurilor tarifare de bază.

Astfel, pentru un apel efectuat în roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,35 euro/minut (fara TVA), iar pentru primirea unui apel abonaţii nu vor plăti mai mult de 0,11 euro/minut (fara TVA). Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) în roaming rămâne neschimbat, respectiv maxim 0,11 euro (fara TVA), în timp ce primirea unui SMS este gratuită.

Noile tarife sunt conforme cu prevederile Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului privind roaming-ul in retelele publice de comunicatii mobile in interiorul Comunitatii Europene, iar toti operatorii din Romania au anuntat deja ca le vor respecta.

Aplicarea noilor tarife pentru apeluri se face automat si in mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming si utilizeaza planurile tarifare de baza, adica cele carora li se aplica Eurotariful, neimplicand incheierea unui abonament suplimentar, sau alte costuri, aceste planuri tarifare putand fi combinate cu oricare alte planuri tarifare.

Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligati sa il respecte in planul tarifar standard de servicii de roaming pe care il pun la dispozitia clientilor, ei putand in acelasi timp sa ofere si alte tipuri de planuri tarifare. Din acest motiv, este recomandat ca utilizatorii sa analizeze oferta furnizorului propriu inainte de a pleca in calatorie, pentru a alege planul tarifar care se potriveste cel mai bine necesitatilor fiecaruia.

Comisia Europeana se afla in proces de revizuire a Regulamentului privind roamingul in retelele internationale, un nou regulament urmand sa fie dezbatut in perioada urmatoare.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, incurajarea investitiilor eficiente in infrastructura si a inovatiei.

 

Autor AmosNews 30 Iunie 2011, 22:28 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate