Programele Rabla şi Casa Verde continua si in 2011

De AGERPRES 20 Ianuarie 2011, 21:13 Utile
Din februarie va fi deschisă o nouă sesiune de depunere a dosarelor în cadrul programului Rabla iar Casa Verde se va extinde şi către instituţiile publice şi culte.

“Programul Rabla a avut un succes real în 2010. Au fost casate 190 de mii de maşini vechi însemnând 722 de milioane de lei cheltuiţi. În anul 2010, prin programul Rabla au fost achiziţionate 63 de mii de maşini noi. Putem spune că am salvat producţia si vânzările de maşini noi în România pentru că, în anul 2010, s-au vândut în total aproximativ 93 de mii de maşini noi”, a declarat László Borbély.

99% din tichetele valorice emise au fost utilizate, cele existente încă pe piaţă fiind valabile până la 31 ianuarie.

„Programul Rabla este foarte important pentru că permite dispariţia maşinilor vechi, poluante, şi pentru că dă posibilitatea cetăţeanului să aibă nişte bani îm plus pentru a-şi cumpăra o maşină nouă” – a subliniat ministrul – „prin urmare, din luna februarie vom continua programul în aceeaşi parametri, adică 3.800 de lei un tichet cu posibilitatea cumulării a trei tichete” – a adăugat László Borbély.

Un alt program de succes este Casa Verde unde, în momentul de faţă circa 17.500 de personae au depus dosare, dintre care 1700 deja şi-au încasat banii de la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Totodată, László Borbély a atras atenţia autorităţilor locale şi instituţiilor că termenul programului Casa Verde s-a extins până pe 31 ianuarie, sesiune destinată instituţiilor publice şi cultelor.


 

Autor AGERPRES 20 Ianuarie 2011, 21:13 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate