Pictura in ulei

De Frimu Ghinea 26 Martie 2014, 21:05 Utile
Una dintre cele mai vechi si populare tehnici de pictura este pictura in ulei. Aceasta   este aleasa de atat de multi artisti datorita faptului ca ofera posibilitatea de a lucra   cu numeroase medii de pictura dar si pentru ca timpul de uscare poate fi in favoarea
artistului. Succesul relatiei dintre artist si tehnica picturii in ulei depinde foarte mult de intelegerea acestei tehnici si a particularitatilor sale. In continuare aflati informatii despre   cele mai importante aspecte.
  
Paleta de pictura  

De obicei, pentru culorile in ulei este folosita o paleta de pictura de lemn. Pentru ca gradul de absortie al lemnului sa fie cat mai scazut, este recomandat sa inmuiati o carpa in ulei si sa stergeti paleta cu aceasta, inainte de a incepe sa pictati. Pentru cei care urasc sa curete paleta de pictura, exista palete de unica folosinta, aceasta fiind alegerea cea mai potrivita. Pentru a vedea cum arata culorile pe panza alba, unii artisti lipesc banda adeziva pe  suprafata paletei.  

Culori de ulei  

Este foarte important sa va achizitionati culorile de la un singur producator pentru ca   unele pot avea un aspect diferit iar astfel puteti evita acest lucru. De asemenea, astfel puteti evita nemultumirea de a colectiona culori de proasta calitate care nu va vor fi de folos si de asemenea puteti economisi sume importante de bani. Un lucru apreciat la culorile in ulei este faptul ca aspectul acestora este la fel chiar si atuci cand se usuca. Suprafata pentru pictura in ulei  Pentru pictura in ulei se pot folosi diverse tipuri de suporturi: carton, lemn, panza pe   sasiu, hartie, etc. Toate acestea trebuie pregatite special inainte, astfel incat uleiul din   compozitia culorilor sa nu fie inghitit. Insa, pentru a alege cea mai potrivita varianta, nu   trebuie decat sa experimentezi. 

Evita crapaturile  

Pentru a evita aparitia crapaturilor, este indicat sa va asigurati ca primul strat de vopsea   este perfect uscat atunci cand aplicati un alt strat peste acesta. In cazul in care stratul   inferior este inca umed, straturile de deasupra se vor usca mai repede si astfel vor aparea   crapaturi. Curatarea culorilor  Pentru a indeparta excesul de culoare de ulei si pentru curatarea ustensilelor si accesoriilor de pictura, este indicat sa
folositi produse de calitate speciale pentru acest lucru.   

Daca sunteti un incepator in pictura si doriti sa aflati mai multe informatii despre aceasta  arta, va invitam sa accesati picturaonline.ro pentru a afla tehnicile folosite de cei mai cunoscuti artisti.

 

Autor Frimu Ghinea 26 Martie 2014, 21:05 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii