Noul mers al trenurilor intra in vigoare pe 14 decembrie 2014

De A.Frangu 08 Decembrie 2014, 12:31 Utile

trenNoul mers al trenurilor intra în vigoare în data de 14 decembrie 2014 si este valabil pâna la data de 12 decembrie 2015 anunta CFR Calatori.
Trenurile Zapezii vor circula în perioada sarbatorilor de iarna iar în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preț la biletele pentru calatoriile cu trenurile InterRegio, clasa a 2-a, care au punct de plecare sau destinatie statiunile de pe Valea Prahovei, gara Vatra Dornei Bai si gara Petrosani.

Detalii în comunicatul CFR Calatori:

CFR Călători informează că, începând cu data de 14 decembrie a.c., va intra în vigoare Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015, care va fi valabil până la 12 decembrie 2015. Mai multe trenuri Regio, asigurarea conditiilor de confort conform rangului trenului, optimizarea transportului de calatori pe CFR, asigurarea transportului navetistilor, suplimentarea capacitatii de transport în perioada sarbatorilor de iarna dar si catre statiunile montane din tara au stat la baza noului mers al trenurilor conform CFR Calatori.

Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei atât prin optimizarea orariilor şi a capacităţii de transport, cât şi prin asigurarea condiţiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile. Zilnic se vor afla in circulaţie peste 1100 de trenuri, în funcție de perioada din an. În perioada sporturilor de iarnă, Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru ski, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroşani (Staţiunea Straja).
   
În Traficul intern
CFR Călători va asigura și în 2015 serviciul public de navetă între marile oraşe şi localităţile din proximitatea acestora. De asemenea, va fi menținut mersul de tren cadenţat pe rutele unde condiţiile de circulaţie şi exploatare permit acest lucru şi unde traficul de călători este cu preponderenţă de navetă: Bucureşti Nord – Ploiești, București Nord – Pitești şi Constanţa – Mangalia (în sezonul estival).
 
Pentru asigurarea accesibilității și mobilităţii călătorilor, dar şi pentru desfăşurarea unui transport competitiv, unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel că, față de anul 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.
 
În ceea ce priveşte zonele turistice precum Valea Prahovei, Vatra Dornei, Petroșani, pasagerii vor beneficia de un număr suficient de trenuri în funcție de sezon și de trafic. Astfel, în această iarnă, după suplimentările capacității de transport din perioada Sărbătorilor de iarnă, CFR Călători va introduce în circulație Trenurile Zăpezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinații turistice montane din România.

În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preț la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinaţie:
-  una din stațiile feroviare de pe ruta Sinaia–Braşov;
-  gara Vatra Dornei Băi și
-  gara Petroşani.

În Traficul internațional
În 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către, Viena (de la 39 Euro pe sens), Budapesta (de la 29 Euro pe sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din: Timişoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.

 

Autor A.Frangu 08 Decembrie 2014, 12:31 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii