Noua Carte Verde

De Mihai Vintilă 02 Mai 2010, 00:00 Utile
Comisia Europeană a lansat o consultare publică on-line care vizează deblocarea potenţialului industriilor creative şi culturale ale Europei. Consultarea este legată de o nouă Carte Verde care subliniază necesitatea de a îmbunătăţi accesul la finanţare, în special pentru întreprinderile mici, pentru a permite sectorului să se dezvolte şi să contribuie la creşterea economică durabilă.

Acest sector – care include artele spectacolului, artele vizuale, patrimoniul cultural, filmul, televiziunea şi radioul, muzica, editurile, jocurile video, noile media, arhitectura, designul, designul vestimentar şi de publicitate – oferă locuri de munca pentru 5 milioane de oameni din Uniunea Europeană şi contribuie cu 2,6% la PIB-ul european.
Aceasta consultare publică va încuraja răspunsuri la întrebări de genul: Cum putem facilita accesul la finanţare pentru întreprinderile mici şi al căror singur potenţial este creativitatea? Cum poate ajuta Uniunea Europeană la asigurarea combinaţiei adecvate de aptitudini creative şi manageriale în aceste sectoare? Cum putem încuraja mai multa inovaţie şi experimentare, inclusiv folosirea mai largă a tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiei?
Mai multe informaţii şi modalitatea de a participa la consultare pe pagina http://ec.europa.eu/culture/our-policy-development/doc2577_en.htm .

 

Autor Mihai Vintilă 02 Mai 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate