Începând de vineri, 24 august, modificare privind amenzile de circulație

De AmosNews 23 August 2018, 15:31 Utile

Începând de vineri, 24 august, Legea nr. 203/2018 privind măsuri de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, act normativ deja intrat în vigoare, va fi pusă în aplicare.

Astfel, toți conducătorii auto care vor primi amenzi contravenționale le vor putea achita pe jumătate într-un termen de 15 zile de la momentul primirii procesului-verbal.

În prezent, termenul este de 48 de ore. Concret, termenul în care persoanele amendate pot achita doar jumătate din minimul amenzii primite va fi extins semnificativ. În loc de 48 de ore, acesta va fi de 15 zile, scopul fiind încurajarea românilor să-și achite mai repede amenzile, ceea ce va aduce și bani mai mulți la bugetul statului.

„Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, se arată în noua lege.

Totodată, potrivit Legii nr. 203/2018, dacă agentul constatator al contravenției nu scrie în procesul-verbal și codul numeric personal al celui care a încălcat legea, procesul-verbal va fi considerat nul.

Așadar, aceste amenzi vor fi anulate.

 

Autor AmosNews 23 August 2018, 15:31 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Nedwash Galati 23 August 2018, 21:22

    Este un lucru bun, poate in acel moment sau in 48 nu dispui de suma respectiva.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii