Măsuri pentru călători în condiții de temperaturi ridicate

De Redactia 05 Iulie 2016, 14:33 Utile

compartiment trenIn zilele cu temperaturi ridicate, caniculă şi disconfort termic accentuat, lucratorii feroviari fac eforturi pentru a menține în circulație toate vagoanele şi automotoarele dotate constructiv cu instalații de climatizare. Instalațiile de climatizare sunt verificate înainte de plecarea în cursă a trenurilor pentru evitarea defectărilor în parcurs. Cu toate acestea, pot apărea și situații neprevăzute.

Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă:
- Persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care suferă de anumite afecțiuni să ia măsuri suplimentare  la efectuarea călătoriilor în perioadele cu temperaturi ridicate;
- Să aibă întotdeauna la ei o sticlă cu apă;
- Dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să alerteze  imediat  personalul de  tren.

Întrucât trenurile pot circula cu restricții de viteză pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile produse în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Măsurile de reducere a vitezelor de circulaţie, pe care le iau colegii de la CFR Infrastructură, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, sunt măsuri obligatorii pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, sunt aplicate de toate administraţiile de cale ferată. Menţionăm că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50-55 de grade C.

CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru eventualele neplăceri și le mulțumește pentru înțelegere.

 

Autor Redactia 05 Iulie 2016, 14:33 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii