Locuri pentru instituţiile militare de învăţământ

De IJJ Braila 30 Mai 2013, 12:35 Utile
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila selecţionează candidaţi – bărbaţi şi femei – pentru a participa la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne – sesiunea 2013.

Astfel, la unităţile de învăţământ ce ţin de Ministerul Afacerilor Interne cum ar fi Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” – Bucureşti, arma Jandarmi – specialitatea Ordine şi Siguranţă Publică – sunt 50 de locuri (48 bărbaţi/femei, un loc pentru candidaţii de etnie rromă, un loc pentru candidaţii din cadrul altor minorităţi).

Totodată, la Şcoala  Militară de Subofiţeri Jandarmi „Gr. Al. Ghica” din Dragăşani sunt 60 de  locuri (59 bărbaţi /femei şi un loc pentru candidaţii de etnie rromă) iar la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni sunt 50 de locuri (bărbaţi/femei).
La unităţile de învăţământ ce ţin de Ministerul Apărării Naţionale sunt şi locuri alocate pentru pregătirea unor efective ce ţin de Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, Academia Tehnică Militară Bucureşti scoate la concurs 70 locuri (bărbaţi/femei), Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu scoate la concurs 25 locuri (bărbaţi/femei), Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov a scos, pentru acest an, 10 locuri (bărbaţi/femei), iar Institutul Medico Militar Bucureşti a scos 25 locuri (bărbaţi/femei), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti are 62 locuri (bărbaţi/femei), Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „T. Vuia” – Boboc, judeţul Buzău scoate la concurs, anul acesta, 27 locuri (bărbaţi), Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa scoate opt locuri (bărbaţi/femei)
.
Admiterea în instituţiile de învăţământ care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne se va desfăşura potrivit graficului stabilit prin regulamentele de organizare a concursurilor, care pot fi consultate pe site-ul fiecărei instituţii de învăţământ. Pentru a putea participa la concursurile de admitere în instituţiile pentru formarea personalului Jandarmeriei Române, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ urmatoarele criterii: să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă vârsta de minim 18 ani împliniţi în anul în care participă la concurs; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8.00; să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituit dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; să aibă vârsta până la 27 de ani împliniţi în anul participării la concurs; să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile.

Informaţii privind graficul desfăşurării activităţilor, condiţiile şi criteriile de recrutare, probele de concurs şi componenţa dosarului se pot obţine la sediul Jandarmeriei brăilene, Str. Industriei, nr. 1 sau la numărul de telefon 0239/619.380 interior 24535 – Biroul Resurse Umane.

Cererile de înscriere la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ universitar din cadrul MAI şi MApN se pot depune la sediul Jandarmeriei Brăila în perioada 30 mai – 14 iunie, iar pentru instituţiile de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor în perioadele 30 mai – 14 iunie (instituţiile de învăţământ ale MApN) şi 30 mai – 14 august (instituţiile de învăţământ ale MAI). Candidaţii pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care graficele/calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.

 

Autor IJJ Braila 30 Mai 2013, 12:35 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate