Intârzieri în circulația trenurilor

De Redactia 05 Ianuarie 2016, 12:16 Utile

Circulaţia feroviară se desfăşoară în continuare în condiții de iarnă. Până la acestă oră nu au fost anulate trenuri din cele peste 1200 de trenuri ale CFR Călători care circulă zilnic pe rețeaua feroviară.
 
In această dimineaţă au sosit în Gara de Nord Bucureşti cu întârzieri de aproximativ 60 de minute, următoarele trenuri: IR 1742, Satu Mare – Oradea – București şi IR 1782, Piteşti – Bucureşti Nord, iar IR 1696, Timişoara Nord – Bucureşti Nord, cu 40 minute întârziere.
 
Întrucât este o situaţie în evoluţie, sunt posibile şi alte întârzieri şi/sau modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

Informaţii în timp real despre situaţia circulației trenurilor pot fi găsite pe http://cfr.ro/index.php/cauta-tren. Numerele de telefon de la stațiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Info Utile/Informații Telefonice.
 
Pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pewww.cfrcalatori.ro
 
În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.
 
În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.
 
Prioritatea companiilor feroviare este ca transportul pasagerilor să se desfășoare conform procedurilor privind siguranţa circulației și mulțumește tuturor pentru înțelegere.
Se colaborează operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători.
Personalul feroviar este la dispoziţia pasagerilor oferindu-le asistenţă în gări şi la bordul trenurilor.

 

Autor Redactia 05 Ianuarie 2016, 12:16 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii