Infotrafic: Situația trafic 11 februarie 2016, ora 7,00

De Redactia 11 Februarie 2016, 08:30 Utile

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza răsturnării unei autocisterne pe carosabil, traficul rutier pe DN24 Tecuci - Bârlad este oprit pe ambele sensuri în zona localității gălățene Priponești. Circulația auto este deviată provizoriu pe un drum lateral. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

Pe DN57, la km 65+600, circulaţia rutieră s-a reluat, pe jumătate de cale, cu restricţie de gabarit de înălţime (maximum 4 m). În această zonă, între localităţile Sviniţa (judeţul Mehedinţi) şi Berzasca (judeţul Caraş - Severin), circulaţia a fost închisă începând cu data de 16.01.2016, din cauza căderilor de pietre de pe versanți. În zonă se desfăşoară în continuare lucrări de fărâmiţare a materialului pietros şi de degajare a acestuia de pe carosabil, în vederea deschiderii în totalitate a circulaţiei rutiere, în condiţii normale de trafic şi siguranţă rutieră.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Reamintim că DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, şi DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitaţii şi intensificări ale vântului, valabilă până astăzi, la ora 14.00, le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

***
Informăm că în județul Constanța, din cauza vântului puternic, porturile Mangalia și Midia au fost închise.

 

Autor Redactia 11 Februarie 2016, 08:30 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii