Infotrafic: Situatia traficului, vineri, 20 februarie 2015, ora 8,35

De Redactia 20 Februarie 2015, 09:36 Utile

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (8.35) nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind fluența traficului pe principalele artere.

Pe câteva sectoare ale unor drumuri naţionale se semnalează zăpadă, care măsoară, pe alocuri, 1-2 cm, fiind în amestec cu material antiderapant. Circulaţia rutieră se desfăşoară fără restricţii. Cele mai importante dintre acestea sunt: DN7C Piscu Negru (judeţul Argeş), DN67D Obârşia Cloşani - Valea Cernei (judeţul Mehedinţi), DN67C Novaci - Rânca (judeţul Gorj), DN7A Voineasa (judeţul Vâlcea) - limită cu judeţul Hunedoara, DN7D Grebleşti (judeţul Vâlcea) - limită cu judeţul Argeş, DN7A Obârşia Lotrului (judeţul Hunedoara), DN66A în zonele Câmpu lui Neag (judeţul Hunedoara) şi Cerna Sat (în judeţul Gorj), DN1R Belis (în judeţul Cluj), DN2D limită cu judeţul Vrancea - Ojdula (judeţul Covasna) şi DN13E Zagon - Barcani (judeţul Covasna).

Pe aceste drumuri, dar şi pe altele cu trafic mai redus, porţiunile de carosabil umed alternează cu altele acoperite cu zăpadă, iar riscul producerii accidentelor rutiere din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum este mare.

Astăzi, în a doua parte a zilei, circulaţia se va intensifica pe DN1, pe Valea Prahovei, aşadar este posibil să se formeze coloane de autovehicule în zona staţiunilor montane. Recomandăm ruta alternativă: A3 Bucureşti - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele.

Pentru a evita aglomeraţia de la intrarea în Comarnic, dinspre Bucureşti, conducătorii auto pot circula pe ruta: DN7 Bucureşti - Bâldana, DN71 Bâldana-Târgovişte - Sinaia iar celor care doresc să ajungă în zona Bran - Moieciu, le recomandăm următoarele rute:

- A1 Bucureşti-Piteşti, DN73 Piteşti-Braşov;

- DN7 Bucureşti-Bâldana, DN71 Bâldana-Târgovişte, DN72A Târgovişte - Valea Mare-Pravăţ, DN73 Valea Mare-Pravăţ - Braşov;

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, se menţin restricţiile pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone în zona lacului Siriu, din cauza degradării unor grinzi ale viaductului Stânca Teherău. Există şi restricţie de viteză de 10 km/h. Rute ocolitoare pentru traficul greu:

 - DN1B Buzău - Ploieşti, DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele;

 - DN10, km 47+100, DJ 102B Cislău, Gura Bâscei - Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte - Cheia - Săcele.

În județul Argeș, pe DN67B Pitești – Drăgășani, la kilometrul 175+900 de metri, la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone, din cauza unui pod avariat de o viitură.

Pe DN73C, din cauza unor alunecări de teren pe tronsonul Burluşi - Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Rută ocolitoare: DN73C km60 (Piatra) - DJ 678A - DN7 (Deduleşti).

În județul Timiș, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 și 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinț) – autostrada A1 (nodul rutier Balinț – intersecţie cu DN68A).

În judeţul Mehedinţi, pe DN57 Eşelniţa - Dubova, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe sectorul de drum cuprins între kilometrii 15+700 de metri şi 19+700 de metri, din cauza unor alunecări de teren.
***
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să circule cu viteză redusă, să pstreze distanţa în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

 

Autor Redactia 20 Februarie 2015, 09:36 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii