Google a lansat Google Maps România

De Mihai Vintilă 16 Aprilie 2010, 00:00 Utile
Google a lansat vineri Google Maps România, care permite acces la hărţi online, căutarea unor companii sau plasarea de anunţuri gratuite, hărţile detaliate ale României putând fi accesate cu orice web browser sau prin Google Maps pentru telefonul mobil sau orice terminal cu acces la internet.

Serviciul este disponibil la adresa maps.google.ro pentru utilizatorii locali şi pentru companii.

"Noul serviciu Google Maps oferă posibilitatea utilizatorilor să acceseze hărţi online, să caute companii, să plaseze anunţuri gratuite prin intermediul Google Maps Local Business Centre, să îşi creeze hărţi proprii şi să caute diferite locaţii, chiar în deplasare", se mai arată în comunicat.

Astfel, butonul "Hartă" afişează o hartă tradiţională, utilă pentru găsirea unei adrese sau pentru definirea unui traseu de la A la B, butonul "Satelit" afişează fotografii luate din satelit şi din aer, iar apăsând pe "Teren" se afişează configuraţia fizico-geografică a unei zone (evidenţiază de exemplu munţii şi dealurile).

"Suntem foarte bucuroşi că datorită lansării de astăzi a Maps România, hărţile noastre vor fi mai uşor de folosit de către utilizatorii români. Aş vrea în mod deosebit să evidenţiez posibilitatea oferită companiilor de a publica informaţii prin Local Business Center, aplicaţie ce permite, pe lângă postarea datelor de contact, şi postarea programului, imagini şi multe altele", a spus Jaroslav Bengl, manager de produs pentru hărţi de la Google Zurich, citat în comunicat.

"România poate deveni o destinaţie foarte populară pentru vacanţe, însă infrastructura corectă este o necesitate. Iar hărţile accesibile pe Internet ce pot fi folosite de utilizatorii noştri din toată lumea pentru planurile lor de vacanţă, sunt parte a infrastructurii secolului 21", a completat el.

Google a fost fondat în 1998 de către absolvenţii de Stanford Dr. Larry Page şi Dr. Sergey Brin şi are sediul central în Silicon Valley şi birouri în America de Nord şi de Sud, Europa şi Asia.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 16 Aprilie 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii