Fumusetea cerului

De Frimu Ghinea 05 Februarie 2017, 12:08 Utile


Cele mai plăcute momente din viața unui astronom amator sunt atunci când se bucură de frumusețea cerului nocturn, departe de luminile orașului. De o perioadă lungă de timp, membrii Astroclubului "Perseus" din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan", organizează observații astronomice în afară orașului Bârlad. De cele mai multe ori pe lângă observațiile vizuale prin telescop, am surprins cerul plin de stele și cu ajutorul camerei foto. În felul acesta în perioada 2015 - 2016, am realizat împreună cu bunul colaborator și membru al Astroclubului "Perseus" Claudiu Daniel, o serie de imagini menite să surprindă mișcarea aparentă a cerului pe timp de noapte.

După o perioada de muncă de mai bine de doi și după câteva luni de procesare a imaginilor am reușit în final să realizez un time-lapse de aproximativ șapte minute, imaginile au fost realizate în apropiere de Bârlad din mai multe locații, una din ele fiind Rezervația Naturală Bădeana, Comuna Tutova, Județul Vaslui.

Un alt loc ales recent pentru observații astronomice este Comuna Grivița (releu de Televiziune) în film apar și imagini realizate în nordul orașului, Comuna Băcani, Sat Drujești (în zona Barajului).

Puteti vedea imagini pe Website: www.astrobarlad.wordpress.com

Ciprian Vîntdevară,

Muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului "Vasile Pârvan" din Bârlad, județul Vaslui.

 

Autor Frimu Ghinea 05 Februarie 2017, 12:08 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii