Concurs de admitere la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"

De Mihai Vintilă 17 Iulie 2010, 00:00 Utile
Peste 5.745 de candidaţi vor concura pentru ocuparea celor 754 locuri la concursul de admitere, organizat anul acesta de Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“.Admiterea la Facultăţile de Poliţie, Pompieri şi Arhivistică se va desfăşura în perioada 18 iulie – 1 august, între 19 şi 25 iulie fiind programate probele eliminatorii. Pentru Facultăţile de Poliţie şi Arhivistică probele scrise sunt programate pentru zilele de 27 şi, respectiv, 28 iulie, în funcţie de specialitatea aleasă, iar rezultatele vor fi afişate pe 29 iulie. La Facultatea de Pompieri, proba scrisă va avea loc în data de 22 iulie, cu afişarea rezultatelor pe 23 iulie 2010.

La Facultatea de Poliţie s-au înscris 5101 candidaţi astfel: 315 tineri la poliţie de frontieră, 206 la penitenciare, 680 la jandarmi şi 3507 la poliţie. La Facultatea de Pompieri s-au înscris 295 de candidaţi.
La forma de învăţământ cu frecvenţă redusă s-au înscris 644 candidaţi.
Candidaţii la concursul de admitere pentru învăţământul cu frecvenţă redusă nu vor susţine verificarea aptitudinilor fizice şi contravizita medicală din etapa I.
La Facultatea de Arhivistică perioada de înscrieri se încheie pe 18 iulie, iar susţinerea probelor scrise va avea loc pe data de 28 iulie şi afişarea rezultatelor pe 29 iulie.

Pentru asigurarea transparenţei desfăşurării probelor sportive, au fost luate următoarele măsuri: montarea unui dispozitiv pentru marcarea sonoră şi vizuală a epuizării baremului minim de timp pentru proba de rezistenţă (1000 m) şi înregistrarea video a tuturor probelor. Totodată, părinţii vor avea posibilitatea să urmărească, din tribună, evoluţia candidaţilor.


Pentru învăţământul de zi, la FACULTATEA DE POLIŢIE, cele 754 de locuri sunt dispuse astfel:
• La POLIŢIE (specializarea „Ordine şi siguranţă publică” – 3 ani) – 364 locuri (bărbaţi şi femei), din care 10 locuri sunt destinate tinerilor de etnie rromă, 15 locuri pentru tineri de etnie maghiară; la POLIŢIE (specializarea „Drept” – 4 ani) – 60 locuri (bărbaţi şi femei); la POLIŢIA DE FRONTIERĂ (specializarea „Ordine şi siguranţă publică”) – 60 locuri (bărbaţi şi femei), din care 2 locuri pentru tineri de etnie rromă şi 4 locuri pentru tineri de etnie maghiară.
• La JANDARMI (specializarea „Ordine şi siguranţă publică”) sunt 104 locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 revin tinerilor de etnie rromă şi 8 tinerilor de etnie maghiară.
• La PENITENCIARE – 50 locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 alocate tinerilor din Republica Moldova.


Pentru forma de învăţământ „frecvenţă redusă” (3 ani) sunt scoase la concurs 46 locuri, după cum urmează: la POLIŢIE – 30 locuri; la POLIŢIA DE FRONTIERĂ – 6 locuri; iar la JANDARMI – 10 locuri.

Candidaţii la Facultatea de Poliţie, specializarea POLIŢIE, învăţământ de zi pot opta, la înscriere, pentru una din următoarele variante: DREPT sau ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ.

La FACULTATEA DE POMPIERI, cei înscrişi vor concura pentru ocuparea a 50 de locuri (bărbaţi), din care un loc revine tinerilor de etnie rromă, 5 – tinerilor de etnie maghiară şi 5 – celor din Republica Moldova.

La FACULTATEA DE ARHIVISTICĂ există 20 de locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 locuri cu taxă şi 2 locuri pentru tineri de etnie maghiară.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 17 Iulie 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate