Cod portocaliu emis de ANM pentru sud-vestul, sudul si estul tarii

De AGERPRES 12 Februarie 2012, 16:37 Utile
Noi avertizari, valabile de duminica 12 februarie (ora 18,00) si pana luni 14 februarie (ora 14,00), de Cod Portocaliu pentru ninsori abundente în sud-vestul, sudul si estul tarii au fost transmise de meteorologi.

Astfel din 12 februarie (ora 18:00) si pana pe 13 februarie (ora 12:00) în partea de sud-vest a tarii va ninge abundent, iar vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de pâna la 55 km/h.
 
Urmatoarele judete din SV tarii: caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Vâlcea si Olt vor fi afectate de Cod Portocaliu începând de duminica - 12 februarie (ora 18,00) pâna luni si pana luni 13 februarie (ora 12,00). Va ninge abundent, vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de pâna la 55 km/h, temporar viscolind si spulberând zapada. Stratul nou de zapada vadepasi local 30 cm.

Avertizarea este însotita de o atentionare meteorologica de Cod Galben, în intervalul 12 februarie (ora 18,00) - 13 februarie (ora 12,00). In toate judetele din Muntenia,în judetele: Galati, Vrancea, Covasna, Timis si Hunedoara, dar si în zona de munte a judetelor Brasov si Sibiu va ninge. Stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de pâna la 40-50 km/h, temporar viscolind si spulberând zapada.

ANM a dat si o atentionare de Cod Portocaliu pentru ninsori abundente, în întervalul 13 februarie (ora 12,00) - 14 februarie (ora 02,00). În aceasta perioada va ninge abundent în sudul si sud-estul tarii, iar vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de pâna la 55 km/h, temporar viscolind si spulberând zapada. Se va depune strat nou de zapada ce va depasi local 30 cm si izolat 50 cm.

Sunt vizate toate judetele din sudul tarii: Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Giurgiu, Arges, Dâmbovita, Prahova, Ilfov, municipiul Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau si Vrancea.

În intervalul mentionat, ANM a emis si o atentionare meteorologica de Cod Galben. Va ninge în judetele: Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Hunedoara si Timis, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de pâna la 30-40 km/h, temporar viscolind si spulberând zapada.

ANM a emis si o alta avertizare de Cod Portocaliu in care sunt vizate ninsori abundente si intensificari ale vântului în intervalul 14 februarie (ora 02,00) - 14 februarie (ora 14,00). Vor fi afectate judetele: Teleorman, Giurgiu, Arges, Dâmbovita, Prahova, Ilfov, municipiul Bucuresti, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Buzau si Vrancea.

Se vor inregistra va ninsori abundente in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, iar vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de pâna la 60-70 km/h, temporar viscolind si spulberând zapada. Se va depune strat nou de zapada, ce va depasi local 30 cm.

ANM a emis pentru aceeasi perioada si o atentionare meteorologica de Cod Galben pentru ninsori. În intervalul mentionat, în judetele: Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt si Vâlcea va ninge, iar stratul de zapada nou depus va depasi local 15 cm. Vântul va avea intensificari cu viteze la rafala de pâna la 30-40 km/h, temporar viscolind si spulberând zapada.

 

Autor AGERPRES 12 Februarie 2012, 16:37 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate