Coca-Cola si Pepsi îsi modifica retetele din cauza unui colorant cancerigen

De AGERPRES 10 Martie 2012, 17:47 Utile
Companiile Coca-Cola si Pepsi îsi modifica retetele de fabricatie ale bauturilor lor, reducând nivelul unui colorant chimic caramel pentru a se conforma legislatiei statului american California.
În caz contrar, companiile ar fi fost obligate sa înscrie pe etichete un avertisment privind potentialul cancerigen al acestor bauturi.

Noile retete contin mai putin 4-metil-imidazol 4-MEI, un colorant care da culoarea caramel a bauturilor si care a fost inclus de statul California pe lista substantelor carcinogene.

Potrivit unei organizatii de protectie a consumatorilor, substanta cancerigena se formeaza atunci când se utilizeaza amoniac si/sau sulfiti împreuna cu 4-MEI, pentru ca bauturile sa capete o culoare bruna.

"Desi credem ca nu exista, pentru sanatatea publica, niciun risc care sa justifice o asemenea modificare, le-am cerut furnizorilor nostri de caramel sa ia aceasta masura pentru ca produsele noastre sa nu fie supuse obligatiei unui avertisment nefondat stiintific", a declarat Diana Garza-Ciarlante, reprezentata a companiei Coca-Cola, pentru agentia Associated Press.

Un studiu a descoperit o legatura între colorantul în cauza si cancerul la rozatoare, însa, potrivit Asociatiei americane a producatorilor de bauturi, nu exista nicio dovada ca el prezinta un risc pentru sanatatea oamenilor.

 

Autor AGERPRES 10 Martie 2012, 17:47 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate