Brăila sub cod portocaliu de ninsoare abundentă și viscol, 22-23 martie 2018

De A.Frangu 22 Martie 2018, 17:04 Utile

ANM a emis o avertizare de cod portocaliu valabilă în perioada 22 martie, ora 23-23 martie, ora 15. În perioada menționată fenomenele vizate sunt: ninsoare abundentă, strat de zăpadă consistent, temporar viscol și vizibilitate scăzută. Sunt afectate județele: Caras-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, giurgiuCălărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Tulcea și București.

Conform meteorologilor, în sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50...60 km/h și temporar 65...70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

          
De la ora 15,00 este în vigoare o avertizare de cod galben valabilă în perioada 22 martie, ora 15 - 23 martie, ora 20. Fenomenele vizate: ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu 45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată precizează ANM.

De asemenea, în sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig.

 

Autor A.Frangu 22 Martie 2018, 17:04 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii