Astrologii şi prezicătorii recunoscuţi oficial

De AGERPRES 31 Decembrie 2010, 11:24 Utile
Ocupaţiile de astrolog şi prezicător vor deveni oficiale în România de la 1 ianuarie 2011, după cum a decis Guvernul printr-o hotărâre publicată joi în Monitorul Oficial.

În Hotărârea privind aprobarea structurii Clasificării ocupaţiilor din România, la secţiunea "Alţi lucrători în domeniul serviciilor personale" apare şi categoria "astrologi, prezicători şi asimilaţi", alături de "însoţitori şi valeţi", "agenţi de pompe funebre şi îmbălsămători". La aceeaşi secţiune sunt trecuţi şi instructorii auto.

De asemenea, clasificarea adoptată de Guvern în şedinţa din 23 decembrie prevede şi categoria de angajaţi "manechine şi asimilaţi" în cadrul secţiunii "Alţi lucrători în domeniul vânzărilor".

Noul dicţionar explicativ al limbii române, apărut la Editura Litera Internaţional în 2002, defineşte astrologia drept o "pseudoştiinţă care pretinde a prezice viitorul după poziţia şi mişcarea aştrilor".

La rându său, termenul de prezicător este definit de dicţionarul explicativ al limbii române apărut la Editura Univers Enciclopedic în 1998 drept "persoană care se îndeletniceşte cu ghicitul viitorului cuiva în cărţi, în cafea, în palmă".

În textul actului normativ adoptat de Executiv se arată că documentul ţine seama de regulamentele Comisiei Europene în ceea ce priveşte Clasificarea internaţională standard a ocupaţiilor.


 

Autor AGERPRES 31 Decembrie 2010, 11:24 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate