Asigurarea furnizarii gazelor

De Mihai Vintilă 27 Ianuarie 2010, 00:00 Utile
Ministerul Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) informează in legătura cu asigurarea furnizării gazelor naturale, in conditiile situaţiei de urgenta generate de temperaturile scăzute din ultimele zile.

Pe baza informaţiilor furnizate de Dispeceratul National de Gaze Naturale se constata următoarele:

nivelul surselor de gaze naturale pentru miercuri, 27 ianuarie 2010, este de 66,5 mil. mc.;

producţia interna de gaze naturale este de 32,1 mil mc.;

extracţia de gaze naturale din depozite este de 25,6 mil. mc/zi;

importul prin statia SMG Isaccea se situează la un nivel de 8,8 mil. mc/zi;

presiunile in reţeaua de transport gaze naturale înregistrează valori normale care asigura alimentarea in condiţii de siguranţa a tuturor localităţilor;

centralele termoelectrice, pentru care s-a decis trecerea la utilizarea de combustibil alternativ, funcţionează in parametri normali, in condiţiile in care gazele naturale sunt directionate, cu precadere, catre consumatorii casnici.

Referitor la cantitatatile de gaze provenite din import, precizam ca acestea se incadreaza in prevederile contractelor încheiate de importatorii de gaze pe termen mediu si lung. Subliniem inca o data ca, in funcţie de valorile temperaturilor înregistrate, aceste cantităţi pot fluctua, in minus sau in plus, in limitele contractuale, pentru a asigura continuitatea furnizării gazului natural in condiţii de siguranţă.

Toate masurile operative luate in aceasta perioada sunt fireşti pe timp de iarna pentru a menţine echilibrul fizic al sistemului naţional de transport gaze naturale si pentru alimentarea cu gaze a consumatorilor finali.

Comisia de coordonare pentru asigurarea siguranţei in aprovizionarea cu gaze naturale monitorizează si asigura in continuare masurile necesare pentru alimentarea in condiţii de siguranţa, cu prioritate, a populaţiei si a unitatilor de utilitate publica cu gaze naturale, căldura si apa calda. (AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 27 Ianuarie 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate