Antena 3, amendata cu 150.000 de lei de C.N.A.

De AGERPRES 08 Martie 2012, 14:24 Utile
Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au amendat cu 150.000 de lei postul de televiziune Antena 3 pentru abateri repetate la Legea audiovizualului si limbaj injurios folosit de moderatorul Mihai Gâdea în emisiunea "Sinteza Zilei".

"Sanctiunea vine la capatul a mai multor derapaje de limbaj înregistrate în mai multe emisiuni. Cu totii suntem impresionati de situatia dramatica a bolnavilor de cancer. Încercarea Antenei 3 de a stabili responsabilitati este perfect legitima, dar demersul trebuie pus în parametrii legii. Într-o emisiune cu mare încarcatura emotionala lucrurile au derapat", a spus presedintele CNA, Rasvan Popescu.

CNA a analizat pe 28 februarie sesizarile în care se reclama atitudinea si limbajul moderatorului Mihai Gâdea fata de presedintele CNAS, Lucian Duta, în cadrul emisiunii 'Sinteza Zilei' de la Antena 3 din 22 februarie, care avea ca tema principala lipsa morfinei pentru bolnavii de cancer. Nemultumit de raspunsurile oferite de Lucian Duta, care a intervenit telefonic în emisiune, Mihai Gâdea l-a jignit pe presedintele CNAS. Duta a sustinut în sedinta CNA din 28 februarie ca a fost "linsat mediatic" de Antena 3.

La finalul emisiunii, Mihai Gâdea si-a cerut scuze pentru limbajul folosit, aratând însa ca 's-a încarcat' cu mesajele venite de la bolnavii de cancer.

Membrii CNA au finalizat demersul esuat pe parcursul a trei sedinte, ei votând fie pentru amenzi cuprinse între 100.000 si 200.000 de lei, fie pentru întreruperea programului în intervalul orar 19,00 -19,10 prin difuzarea timp de 10 minute a textului sanctiunii, dar niciuna dintre variante nu a întrunit numarul minim de voturi (sase) necesar pentru adoptarea unei decizii.

În apararea Antenei 3 a intervenit vicepresedintele Federatiei Asociatiei Bolnavilor de Cancer, Alina Iliescu, invocând faptul ca postul respectiv a fost primul care a sesizat problemele bolnavilor de cancer. "A fost o scapare omeneasca. Toti ne descarcam prin limbaj. E o greseala omeneasca. (...) Celula cancerigena nu are culoare politica, nu îsi alege vreo functie", a spus Alexandru Corina, artist plastic amator, bolnava de cancer din Constanta, care a venit la sediul CNA în sprijinul Antenei 3.

Totodata, CNA a analizat pe 6 martie emisiunile "Sinteza zilei' difuzate de Antena 3 pe 6, 7, 8 si 20 februarie, "La ordinea zilei' difuzate pe 20 si 29 februarie si "În gura presei" difuzate pe 23 si 28 februarie, iar sanctiunea a vizat si aceste emisiuni.

De asemenea, CNA a analizat reclamatia lui Adriean Videanu cu privire la emisiunea "Sinteza zilei" din 5 februarie a Antenei 3, acesta sustinând ca "i-au fost încalcate drepturile la demnitate, onoare si imagine", deoarece, intervenind telefonic, "nu a fost lasat sa îsi duca ideile la capat, fiind permanent întrerupt si ridiculizat".

 

Autor AGERPRES 08 Martie 2012, 14:24 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate