Instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului până joi

De A.Frangu 19 Septembrie 2017, 16:09 Utile

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică și intensificări ale vântului valabilă de marți, 19 septembrie 2017, ora 17,00 și până joi, 21 septembrie 2017, ora 23,00.

Conform ANM, ”la munte, în Maramureș, nordul Moldovei și al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia și Banat în seara zilei de marți (19 septembrie) și în noaptea de marți spre miercuri (19/20 septembrie) vor fi perioade în care vremea va fi instabilă. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină.
      Începând de miercuri după-amiază (20 septembrie), fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala în cea mai mare parte a țării.
      În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.
      În majoritatea regiunilor vor fi intensificări temporare ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, cu viteze la rafală ce vor depăși 50...60 km/h”.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj funcție de evoluția și intensitarea fenomenelor meteorologice se precizează în finalul informării.

 

Autor A.Frangu 19 Septembrie 2017, 16:09 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii