Ajutorul cuvenit veteranilor pentru electricitate şi căldură ar putea fi majorat

De AGERPRES 04 Noiembrie 2010, 20:20 Utile
Cuantumul ajutorului anual cuvenit veteranilor, văduvelor de război şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat va fi majorat la 150 lei/persoană, în vederea acoperirii unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).

Majorarea propusă ţine cont atât de fondurile pentru plata acestui drept care sunt alocate în 2010 în bugetele ministerelor şi instituţiilor administraţiei publice centrale, cât şi de faptul că numărul de beneficiari se reduce de la an la an. În anul 2009, ajutorul aprobat era de 135 lei/persoană, beneficiari fiind un număr de 66.291 persoane, iar în 2010 numărul acestora a scăzut la 61.912 persoane, se arată în nota de fundamentare.

Sumele pentru plata ajutorului, inclusiv cheltuielile cu transmiterea acestuia la beneficiari, se suportă din bugetele MMFPS, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii

 

Autor AGERPRES 04 Noiembrie 2010, 20:20 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate