Clip de informare realizat de AEP referitor la procedura votului prin corespondență în străinătate

De Redactia 08 Ianuarie 2016, 15:14 Utile

Autoritatea Electorală Permanentă a realizat și a publicat un clip pentru informarea cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate care optează să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare din acest an. Clipul informativ poate fi vizionat pe  pagina oficială de Facebook a AEP, pe site-ul instituției și pe canalul nostru de Youtube, la următoarele adrese:

https://www.facebook.com/AutoritateaElectoralaPermanenta/?fref=ts
http://www.roaep.ro/prezentare/galerie-video/
https://www.youtube.com/watch?v=hDjB2uQz-wU&feature=youtu.be

Precizăm că, pentru alegătorii români care au domiciliul sau reședința legal stabilite în străinătate, votul prin corespondență va fi utilizat în premieră la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 2016. Acest tip de vot reprezintă o alternativă echivalentă a votului la secția de votare și se exercită prin intemediul serviciilor poștale.

Reamintim că, pentru informarea concetățenilor noștri din diapora care optează să se prezinte la urne, AEP a realizat și a publicat un  clip informativ cu descrierea procedurilor și a formalităților care trebuie îndeplinite de cei care își vor exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în afara țării. Acest clip (versiunea lungă – 6 minute, versiunea scurtă – 1,7 minute), poate fi vizionat accesând unul dintre următoarele linkuri:

http://www.roaep.ro/prezentare/galerie-video/
https://www.facebook.com/AutoritateaElectoralaPermanenta/?fref=ts
https://www.youtube.com/watch?v=cJs_C1uRvQE

AEP îi asigură pe toți cetățenii români cu drept de vot că va derula în continuare o amplă campanie de informare pe teme electorale de interes pentru ei, astfel încât aceștia să-și cunoască drepturile electorale, să știe cum să și le exercite și să se poată informa corect în legătură cu orice subiect care are legătură cu participarea lor în alegeri.

Direcția comunicare și relații externe

 

Autor Redactia 08 Ianuarie 2016, 15:14 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii