Va mai avea loc dezbaterea electorala înaintea primului tur al alegerilor prezidentiale 2014?

De Redactia 29 Octombrie 2014, 19:40 Utile

sigla IPPCu toate eforturile IPP, cei 14 candidati nu doresc sa se întâlneasca într-o dezbatere electorala înaintea primului tur al alegerilor prezidentiale 2014

Kelemen Hunor, Dan Diaconescu si Corneliu Vadim Tudor sunt candidatii înscrisi în cursa pentru alegerile prezidentiale 2014 care nu au formulat, în pofida insistentelor, niciun raspuns propunerii Institutului pentru Politici Publice de participare într-o dezbatere electorala organizata de IPP cu toti cei 14 candidati - conditie solicitata de candidatul Aliantei PSD - PC - UNPR pentru a participa într-o confruntare fata în fata, înaintea primului tur de scrutin.

Din formularea raspunsului candidatului Victor Ponta la propunerea de participare într-un format cu 14 candidati reiese ca principala conditie a participarii domniei sale este ca organizatorii (IPP) sa îi invite într-o dezbatere pe toti candidatii înscrisi ceea ce reprezentantii Institutului pentru Politici Publice au facut înca din cursul serii trecute asigurându-se ca fiecare staff de campanie a fost informat/invitat.

Aceste argumente nu par a fi suficiente, candidatul Aliantei PSD - PC - UNPR explicând, la insistentele IPP ca, în fapt, conditioneaza prezenta domniei sale la o astfel de dezbatere de participarea efectiva a tuturor celorlalti candidati, un aspect pe care IPP nu îl poate controla/decide.

Calin Popescu Tariceanu a comunicat acum câteva minute IPP ca programul nu îi permite participarea la dezbatere desi Institutul îsi manifestase disponibilitatea de organizare a dezbaterii într-o alta zi dintre cele ramase pâna la primul tur al alegerilor prezidentiale 2014.

In cursul zilei de astazi, din dorinta ca macar o dezbatere electorala sa existe înaintea primului tur al alegerilor prezidentiale 2014, reprezentantii Institutului pentru Politici Publice au discutat, în total, ore întregi la telefon cu staff-urile de campanie dar si cu jurnalistii interesati facând toate eforturile pentru ca toti cei implicati sa fie la curent.

Din punctul nostru de vedere este regretabil ca nu se poate organiza o dezbatere la care principalii candidati sa intre într-o confruntare cu ceilalti competitori, format ce stimuleaza interesul electoratului pentru alegeri si implicit creste calitatea informatiilor de care alegatorii au nevoie (mai ales cei indecisi) pentru a se prezenta la urne în cunostinta de cauza.

Regretam sincer situatia si îi asiguram pe toti cei care ne-au urmarit eforturile în ultimele zile, ca am facut tot ce a depins de noi ca aceasta dezbatere sa existe. Este convingerea IPP în continuare ca alegatorii români merita o astfel de dezbatere si speram ca ea va avea loc macar înaintea celui de-al doilea tur de scrutin între candidatii ramasi în competitie. Ne manifestam totala disponibilitate în continuare.

Multumim candidatilor si staff-urilor de campanie care au comunicat cu promptitudine cu noi în cursul ultimelor zile.

Succes tuturor candidatilor!

 

 

Autor Redactia 29 Octombrie 2014, 19:40 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii