Cum eviți cumpărăturile impulsive

De Frimu Ghinea 13 Decembrie 2017, 20:04 Utile

Cum eviți cumpărăturile impulsive

Cumpărăturile impulsive te duc ușor, ușor la sapă de lemn. De obicei cheltui mai mult decât este nevoie, de majoritatea lucrurilor cumpărate nu ai nevoie și pe multe le arunci, iar atunci când chiar îți trebuie ceva, nu mai bani. Tuturor ni s-a întâmplat să intrăm într-un magazin să cumpărăm un singur lucru și să ieșim de acolo cu 5 plase pline. Însă, dacă nu ești pregătit financiar să faci acest lucru, trebuie să ții acest obicei în frâu. Acum, că vin sărbătorile de iarnă și trebuie să cauți cadouri trebuie să te obișnuiești cu gândul că vei cumpăra doar ce este nevoie. Ca să cumperi responsabil, caută credite online (interneta kredīti) care te vor învăța să redistribui investiția inițială.

Un instrument care te ajută să eviți cumpărăturile impulsive este lista. Obișnuiește-te ca înainte de a pleca să cauți cadouri sau mâncare să faci o listă de cumpărături cu tot ce ani nevoie. Va fi greu să cumperi doar ce este pe ea prima dată, însă încetul cu încetul te vei obișnui să o respecți. Lista de cumpărături nu trebuie să fie doar pentru mâncare. O face o astfel de listă pentru haine, cadouri sau jucării. Nu fă o listă vagă care să îți permită să pui orice în coșul de cumpărături ci încearcă să fii cât mai strict pentru a controla ce cumperi.

Atunci când vrei să investești în anumite obiecte, gândește-te dacă ai cu adevărat nevoie de ele. Folosește opțiunea de wishlist al site-urilor pentru a vedea dacă ești cu adevărat interesat de acel obiect sau nu. Mai mult, dacă îți creezi un whishlist vei fi anunțat că acel obiect este la preț redus. Deci câștigi mai mult pe termen lung. Cumpărăturile online se fac foarte ușor. Însă, pentru a returna produsele atunci când vine curierul să le aducă ar trebui să îți lași un timp de gândire. Asta înseamnă că după ce ai adăugat pe acea listă un produs, revino după o săptămână, două și vezi dacă nu ți-ai pierdut interesul.

Mall-urile sunt o adevărată amenințare pentru cei care cumpără impulsiv, pentru că acestea te fac să crezi că ai nevoie de absolut tot ce este expus. Ia un prieten cu tine la cumpărături care să stea cu ochii pe tine. Mai poți lua coșul mic la intrare în magazin pentru a te asigura că nu vei cumpăra prea multe. De asemenea, nu te duce la cumpărături pe stomacul gol sau atunci când ești plictisit. Vei cumpăra pentru a umple un gol, în cazul acesta stomacul și timpul. Shopping-ul este o pasiune doar atunci când cheltui bani responsabil.

O modalitate de a te asigura că nu cumperi prea multe, este să iei în credit de la CredX RUS și să lași cardul de credit acasă. Astfel, vei avea o sumă de bani finită și vei ști întotdeauna că trebuie să o dai înapoi, spre deosebire de cardul de credit care îți dă impresia că nu are limită și că nu va trebuie să returnezi niciodată suma împrumutată. Nu uita că sărbătorile de iarnă accelerează cumpăratul impulsiv. Încearcă să îți responsabilizezi stilul de cheltuială înainte să intri în faliment.

 

 

Autor Frimu Ghinea 13 Decembrie 2017, 20:04 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii