Care sunt avantajele oferite de amanet auto si de ce sunt atat de utile

De Frimu Ghinea 06 Septembrie 2019, 20:31 Utile

amanet auto

Intr-o lume tot mai agitata si mai imprevizibila, nevoia de bani poate determina aparitia unor situatii caracterizate de probleme serioase. Prietenii nu sunt tot timpul disponibili pentru un ajutor financiar, iar pentru imprumuturile la banca nu toate persoanele sunt eligibile, ceea ce inseamna ca sunt necesare solutiile alternative.

Specialistii de la AmanetAuto.ro explica avantajele pe care clientii le au atunci cand apeleaza la firmele de amanet si modul in care pot fi obtinuti bani rapid, in cel mai legal si mai putin riscant mod.

Avantajele oferite de un amanet auto

Foarte multe persoane detin in prezent o masina. In momentul in care este nevoie de o suma de bani urgent, amanetarea acesteia poate fi o solutie pentru a obtine rapid resurse financiare necesare.

Cele mai importante beneficii si avantaje pentru care oamenii apeleaza la amanet sunt:

  • birocratia este de nivel minim – este suficient sa fie completate 2-3 documente;

  • banii se obtin pe loc – ceea ce nu se intampla la nicio banca;

  • masina poate fi recuperata dupa achitarea imprumutului;

  • autovehiculul va primi o evaluare corecta din partea unui specialist;

  • chiar daca proprietarul nu dispune de toata suma, acesta nu isi va pierde masina atata timp cat plateste dobanda si prelungeste contractul.

Cum se face pretul pentru o masina

Casele de amanet auto sunt tot timpul disponibile si accepta orice tip de masina. In functie de vechime, numarul de kilometri, brand si starea generala, aceasta va primi un pret mai mare sau mai mic. Pentru autovehiculele scumpe, chiar si cumparate second hand, se vor obtine mai multi bani decat pentru cele mai ieftine. De fapt acest lucru se intampla si in momentul revanzarii.

Evaluatorul analizeaza totul, de la starea generala in care se prezinta masina si pana la toate detaliile, precum fisele de service, cartea tehnica si schimburile de piese si consumabile, pentru a pune un pret final.

Amanetarea versus vanzarea autoturismului

In momentul in care masina este vanduta proprietarul isi pierde orice drept asupra ei, definitiv. Daca nevoia de bani este doar pentru o perioada scurta si proprietarul isi vrea masina inapoi, amanetarea se va dovedi cea mai buna solutie. In plus, pentru a vinde un autoturism dureaza foarte mult, mai ales daca are un pret mai ridicat. Alternativa este reprezentata de coborarea pretului sub nivelul pietei cu mult pentru a o vinde, ceea ce inseamna o pierdere financiara de foarte multe ori majora pentru proprietar.

Atunci cand nevoia de bani este urgenta, este foarte posibil sa proprietarul sa nu aiba timpul necesar pentru a vinde masina si atunci amanetul este tot prima optiune, deoarece banii sunt obtinuti pe loc, in urma evaluarii anterior mentionate.

Cu ajutorul firmelor de amanet, fiecare persoana isi poate rezolva rapid si simplu o urgenta care implica investitii si poate iesi din situatiile neplacute generate de datorii sau de alte probleme similare, obtinand pe loc sumele necesare.

 

 

 

Autor Frimu Ghinea 06 Septembrie 2019, 20:31 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii