47 de cetăţeni români au fost salvaţi din Libia

De AmosNews 25 Februarie 2011, 22:01 Utile
Ministerul Afacerilor Externe informează că în dimineaţa zilei de 25 februarie 2011, 47 de cetăţeni români au fost evacuaţi cu ajutorul unei aeronave româneşti aparţinând Forţelor Aeriene, trimise special în Libia. Reamintim că MAE în colaborare cu MAPN întreprinde demersurile susţinute în vederea găsirii unor soluţii alternative pentru repatrierea tuturor cetăţenilor români aflaţi în zonă. În acest sens, cu sprijinul statelor membre UE au fost deja repatriaţi 211 cetăţeni români.

În cursul zilei de 25 februarie 2011, va ateriza pe aeroportul din Tripoli cea de-a doua aeronavă pentru a continua demersurile de repatriere a cetăţenilor români aflaţi în Libia. Funcţionarii consulari prezenţi la aeroport sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară de specialitate tuturor cetăţenilor români care doresc îmbarcarea la bordul aeronavei. Reamintim că echipa consulară este situată în partea stângă a aeroportului din Tripoli - la sediul clădirii VIP.

Totodată, au fost trimişi la aeroportul Luca din La Valetta – Malta, 3 funcţionari consulari din cadrul secţiei consulare a Ambasadei României la Roma, în vederea acordării de asistenţă umanitară şi consulară cetăţenilor români care urmează a fi evacuaţi din Libia.

MAE încurajează toţi cetăţenii români care se mai află în Libia să se repatrieze în regim de urgenţă, atâta vreme cât este posibilă efectuarea unei asemenea operaţiuni în condiţii de siguranţă şi depune eforturi constante pentru a-i sprijini în acest sens. În vederea creşterii eficienţei demersurilor întreprinse, sunt luate în calcul, fără excepţie, toate soluţiile de evacuare, terestre sau maritime, inclusiv cele facilitate prin mecanismul de cooperare consulară europeană.

Celula de criză din cadrul Departamentului Consular funcţionează, în continuare, în regim permanent, cetăţenii având posibilitatea contactării 24/24 linia telefonică +4021.319.21.37.


 

Autor AmosNews 25 Februarie 2011, 22:01 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate